Cuma, Nisan 19, 2024

Mac için Özel AMD Radeon Pro W6600X Tanıtıldı! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple ile AMD’nin kurmuş olduğu ortaklık yeni meyvesini verdi. Apple cihazlarına özel GPU çözümleri sunan AMD, Radeon Pro W6600X modelini tanıttı.

Bu demek oluyor ki profesyonel kullanım odaklı yeni bir GPU birimiyle karşı karşıyayız. Dilerseniz sözü hiç uzatmayalım ve Mac cihazlarını süsleyecek olan yeni ekran kartının özelliklerini inceleyelim.

Radeon Pro W6600X Özellikleri ve Tüm Detaylar

Bir kere ekran kartı “yeni” kavramını tam olarak karşılıyor. Zira AMD’nin yeni nesil teknolojileriyle beraber geliyor. Mimari yapısına baktığımız zaman son nesil RDNA 2 mimarisini görüyoruz. Yine AMD’nin GPU birimlerini öne çıkardığı AMD Infinity Cache teknolojisi de sunuluyor.

Teknik detaylara devam ettiğimiz zaman seride 2048 adet akış çekirdeğine yer verildiğini de görüyoruz. Yüksek çekirdek sayısının yanında bellek kısmında ise 8 GB GDDR6 bellek tercihi yapılmış.

GDDR6x bellek yok ama yine de performans açısından yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Zira burada 256 GB/sn seviyesinde bant genişliği görüyoruz. Bellek veri yolu değeri ise 128 bit olarak açıklandı.

Radeon Pro W6600X

8K işleme ve HDR desteğini de beraberinde getiren yeni ekran kartı, tüm bu özelliklerle beraber W5700X modelinin hemen altında yer alıyor. Yeni bir ara ekran kartı olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni bir Mac Pro almak istediğiniz zaman giriş seviyesi ekran kartı W5500X modeliydi. Sonrasında direkt olarak W5700X modeline geçiş yapılıyordu. İşte Radeon Pro W6600X tam arada yerini alan bir model oldu.

Kaçırmayın: NZXT H510 Flow Kasa Nasıl? 

Peki ya Fiyatı Nasıl?

Hemen Apple’ın sitesine gittim ve Mac Pro modelinin sayfasına girdim. Tabii ki alacağımdan değil ama konfigleri açtım. 🙂

Zaten 89 bin TL’ye varan fiyatı olan Mac Pro’ya bir de Radeon Pro W6600X ekran kartı eklediğim zaman, ekstra olarak 5.100 TL fiyat farkının ortaya çıktığını gördüm. Artık yorumu size bırakıyorum.

Radeon Pro W6600X

Teknik Özellikler Detay

  • Mimari: RDNA 2
  • AMD Infinity Cache: 32 MB
  • Hesaplama Birimi: 32 adet
  • Akış Çekirdekleri: 2048 adet
  • Bellek: GDDR6 8 GB
  • Bellek Arayüzü: 128 bit
  • Bellek Bant genişliği: 256 GB/s
  • TFLOPS: 9.8 FP32 / 19.6 FP16
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler