Salı, Nisan 16, 2024

Microsoft, Citrix ile Ortaklık Kurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft ve Citrix bugün uzun vadeli ortaklık kurduklarını resmi olarak duyurdu. Yeni anlaşmanın bir parçası olarak Microsoft, tercih edilen bir dijital çalışma alanı çözümü olarak Citrix Workspace’i seçecek ve Citrix mevcut şirket içi müşterilerini ise Microsoft Azure bulutuna taşıyacak. Bu ortaklığın amacı ise dijital çalışma alanlarının ve sanal masaüstü bilgisayarların benimsenmesini hızlandırmak olacak.

Microsoft ve Citrix ortaklığının ayrıntıları:

  • Citrix ve Microsoft, şirket içi Citrix müşterilerinin Microsoft Azure’a geçişini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için ortak araçlar ve hizmetler sağlayacak.
  • Şirketler ayrıca, Azure Marketi ve sağlam bir kanal iş ortağı topluluğu aracılığıyla doğrudan satış güçleri aracılığıyla satılan Citrix Workspace, Citrix SD-WAN, Microsoft Azure ve Microsoft 365’ten oluşan ortak teklifleri içerecek tutarlı ve optimum esnek bir çalışma deneyimi sağlamak için bağlantılı bir yol haritası da sunacak.
  • Microsoft, mevcut şirket içi Citrix müşterilerini Azure’a taşımak için Citrix Cloud ile satışlara liderlik edecek.
  • Citrix ayrıca Microsoft Teams uygulaması da dahil olmak üzere Windows Virtual Desktop ve Microsoft 365 için performans, işlevsellik ve mikro uygulamaları optimize etmek için derin entegrasyonlar sağlayarak Microsoft merkezli bir Citrix Çalışma Alanı oluşturmaya da yatırım yapacak.
  • Citrix, inovasyonu hızlandırmak ve üretkenliği artırmak için Azure ve Microsoft 365’i operasyonlarında kullanacak.

Microsoft ve Citrix’in bazı müşterileri iş gereksinimlerini karşılamak için alternatif çözümler isterse, her iki şirket de bunları birlikte destekleyecek.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, “Her yerdeki kuruluşlar yeni çalışma biçimlerine uyum sağladıkça, işlerin nasıl ve nerede yapıldığını yeniden tasarlamaları gerekecek.” dedi. “Citrix ile birlikte, azure’un gücünü bu soruna uygulayarak müşterilerimizin çalışanlarını uygulamalarına sorunsuz ve güvenli bir şekilde bağlamalarına yardımcı olacağız, böylece nerede olurlarsa olsunlar daha çevik ve üretken olabilirler.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler