Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft ve Linux Gerginliği Bitiyor: Linux Windows Store’a Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıllarıdır Microsoft ve Linux arasında devam eden tatlı gerginlik artık son buluyor. Microsoft ekibi yaptığı açıklamada Linux‘un dağıtımları olan Ubuntu, Fedora ve SUSE’yi Windows Store‘da yayınlayacak. Build 2017 konferansı öncesi gerçekleştirilen bu adım, kullanıcıları hem heyecanlandırdı hem de akıllarda soru işareti bıraktı.

Linux Artık Windows Store’da

Araştırmış ve zamanında okumuş arkadaşlar bilirler. Yıllardır Microsoft ve Linux arasında gerginlikler vardı ve ara sıra sosyal medyada ve çeşitli web sitelerinde patlaklar veriyordu. Üstelik forumlarda Linux kullanıcıları Microsoft tarafına kendi fikirlerini beyan ederek şikayetlerini dile getiriyorlardı.

Şimdi Microsoft tarafından atılan bu adım ve bundan yıllar önce Linux‘a ‘Gold Member’ olarak sponsor olmasının altında bir gelişme aranıyordu. Beklenen gün ise yapılan açıklama ile birlikte geldi. Aslında Microsoft 2016 yılında Linux için bir Windows Alt sistemi (WLS) kurmuş ve geliştiriciler için Windows 10 içerisinde Linux’un tam sürümlerini kullanabilme fırsatı vermişti.

Sonbaharda gelecek olan Windows 10 Creators güncellemesinden sonra ise Ubuntu, SUSE ve Fedora’yı uygulama olarak bilgisayarlarımıza kurabileceğiz. En önemlisi de Windows ile birlikte Linux uygulamalarını çift boot atarak yapmadan beraber çalıştırabileceğiz.

linux windows store

Linux’u Bastırma Başarısız Oldu

Bundan 15 sene önce evvel Microsoft‘un Windows’a alternatif olarak gelen Linux‘u bastırmaya çalışması başarısız olmuş ve o günlerden bugüne kadar çekişmeler ile geçmişti. Artık bundan böyle iki platformu da aynı çatı altında görmek hem kullanıcılara hem de geliştiricilere büyük alternatifler getirecek. Bakalım, yakın zamanda Linux ve Microsoft forumlarında çokça konulara şahit olabiliriz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler