Cuma, Nisan 26, 2024

Netflix, Eski Cihazlara Sağladığı Desteğe Yavaş Yavaş Son Veriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Netflix eski Samsung ve Vizio akıllı televizyonları da dahil olmak üzere bir dizi eski cihazlara desteğini bırakacağını duyurdu ve bunlara ek olarak ilk nesil Roku kutuları da destekten çıkcak. Eğer bunlardan birisine sahipseniz 1 Aralık’tan itibaren Netflix’e olan erişiminiz kapanacak.

Samsung, destek kesintisinin 2010 ve 2011 televizyon yelpazesini etkileyeceğini söyler iken, Cord Cutters News, dört senelik veya daha uzun olan Vizio Televizyonların desteğini kaybedeceğini bildirdi. BBC News tarafından yapılan habere göre, etkilenen Roku cihazlar arasında Roku 2050X, Roku 2100X, Roku 2000C, Roku HD Player, Roku SD Player, Roku XR Player ve Roku XD Player cihazları desteği kaybedecek.

youtubeTVdiscoveryChannelNetworkCrop

“Hulu ve YouTube da daha önce eski cihazlar için destek bırakmak zorunda kaldı”

Zamanla, geliştiricilerin eski donanım parçalarını desteklemeyi bırakması kaçınılmazdır, ancak sorun, insanların akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi cihazlardan daha uzun süre kullanma eğiliminde olduğu TV’ler için daha şiddetlidir.

Bu Netflix’e özgü bir sorun değil. Bu yılın başlarında Hulu, 2014’ten önce üretilen LG TV’lere olan desteğini geri çekti ve YouTube 2012 Sony akıllı TV’ler için desteğini 2016 yılında kaldırdı. Televizyonunuzun, tanıtım lansmanında desteklediği kaç yerleşik akış uygulamasına bakılmaksızın, yeterince uzun süre kullanır iseniz büyük olasıkla bir alıcısı kutusu satın almak zorunda kalırsınız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler