Cuma, Nisan 19, 2024

Nokia’dan Beş Kameralı Telefon Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia‘nın yeni çıkaracağı olan akıllı telefonunda beş tane kamera olması iddia ediliyor. Sızan bir fotoğrafta arka yüzeyine beş tane kamera bir tanede flash görünüyor.

Akıllı telefon alırken hepimizin dikkat ettiğin en önemli noktalardan bir tanesi ise kamera kalitesidir. Hem kameranın sensörü olsun hemde kamerada kullanılan lens olsun fotoğraf ve video kalitesini etkilemekte. Sızan fotoğraflarda dünyanın ilk beş kameralı telefonu Nokia’da olacak gibi görünüyor. Nokia, akıllı telefon piyasasına HMD Global ile tekrardan girmişti.

Sızan fotoğraflara bakacak olursak arka etiketlerin orada Nokia yazısını net bir şekilde görebiliyoruz. Beş tane kameranın tam ortasında Zeiss yazısı bulunuyor. Kameraların üretimi Zeiss tarafından yapılmış. Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global, geçtiğimiz yıl Zeiss ile işbirliğine gitmiş ve ikili arasındaki eski ortaklığı Android dönemine taşımak için adım atmıştı.

2134231 bb4bcdeba85ca1cb216d41eb035162a0

Zeiss şirketi, geçtiğimiz yıl minyatür bir zoom kamera sisteminin patentini almıştı. Söz konusu patent dosyasındaki sistem, internete sızan son fotoğrafta görülen kamera modülüne fazlasıyla benziyor. HMD ayrıca PureView markasını da geçtiğimiz haftalarda Microsoft’tan almıştı. Yani sızdırılan görüntülerdeki cihaz yeni bir Nokia PureView’a ait alabileceği düşünülüyor.

Nokia’nın beş kameralı telefonu ne zaman tanıtılacağı hakkında herhangi bir bilgi yok.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler