Cuma, Mart 29, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Tanıtımı Ne Zaman Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti, stok sorunlarına rağmen en çok beklediğimiz kartlardan birisiydi. Tanıtılacak mı tanıtılmayacak mı derken NVIDIA istenen adımı attı. Twitter hesabından “Get Ready” paylaşımında bulunan ekran kartı devi, tanıtım için de tarih vermiş oldu.

Yapılan paylaşım sadece 11 saniyelik bir paylaşım. Ayrıca videoda doğrudan RTX 3080 ifadesini de görmüyoruz.

Kaçırmayın: HP X24C Oyuncu Monitörü İncelemesi

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti etkinliği 31 Mayıs tarihinde olacak

Videoda net olarak RTX 3080 ifadesi yer almıyor ama bütün otoriteler ve gelen sızıntılar tanıtımda bu modelin duyurulacağını işaret ediyor. Hatta iddialarda sadece Geforce RTX 3080 Ti modeli yok.

Aynı etkinlikte RTX 3070 Ti modelinin de tanıtılması söz konusu olabilir. Beklentiler iki ekran kartının da perdelerinin kaldırılacağı yönünde. Etkinlik için gözüken tarih ise 31 Mayıs. Peki, iki iddialı ekran kartında nasıl özellikler göreceğiz?

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti ve RTX 3070 Ti özellikleri nasıl olacak?

Yine sızıntılardan bildiğimize göre RTX 3080 Ti modeli, tam arada bir ekran kartı olacak. Bir geçiş modeli olarak tanımlayabileceğimi kart, RTX 3080 ile RTX 3090 modelinin arasını dolduracak.

Arada özellikler ve arada bir fiyat göreceğiz. Kartın bellek seçiminin de GDDR6X bellek seçimi olacağı iddiası var. 10.240 CUDA çekirdeğinden beslenecek model, 12 GB bellek kapasitesi ile gelecek.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti ve RTX 3070 Ti

4K oyunlar için de tam destek sunan ekran kartlarından biri olacak. Fiyat için ise RTX 3090 modelinden daha aşağıda bir fiyat bekliyoruz. Bildiğimiz 999 dolar ile 1100 dolar arasında bir fiyat. Yani ikisi de olabilir.

RTX 3070 Ti modeline gelince, bu model biraz daha düşük özelliklerde olacak. Ekran kartında 8 GB GDDR6X bellek yer alacak. Gördüğünüz gibi beklenti biraz daha düşük.

Bu seride yer alacak CUDA çekirdek sayısının ise 6.144 CUDA olması olası. Yine çekirdek sayısı açısından da tabii ki 3080 Ti modelinin gerisinde bir performans göreceğiz.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti ve RTX 3070 Ti

Ama bu kart için de 4K desteğinin sorunsuz bir şekilde verilmesi söz konusu olacak. Oyun performansları nasıl olur derseniz, kartı bir görelim öyle cevap verelim derim.

Stok Sorunu Çözülecek mi?

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti ve RTX 3070 Ti modeli, en çok satılmasını beklediğimiz modellerden. Haliyle stok sorunu merak ediliyor. İlla ki bu kartlarda da stok sorunu yaşanır çünkü yarı iletken çip üretimlerinde bir stok sorunu var. Fakat yeni ekran kartlarının önemli bir artısı olacak.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti ve RTX 3070 Ti

Kripto para madenciliğine karşı, kartlarda Lite Hash Rate adı verilen bir sınırlama yer alacak. Bu da demek oluyor ki hash gücü, yani madenciler için kazı gücü düşük. Haliyle stoklarda bir rahatlama da olabilir.

Sorularınıza daha detaylı cevap vermek adına tanıtımı beklediğimizi tekrar belirtmek isterim. Şimdilik iddialar üzerine konuşuyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler