Perşembe, Mart 28, 2024

NVIDIA GTX Ekran Kartlarına RTX Özelliği Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX ekran kartlarıyla fark yaratan NVIDIA, yeni ekran kartlarına ışın izleme teknolojisini eklemiş ve bir hayli ses getirmişti. Grafik kalitesini, gölge kalitesini ve dokuları biraz daha gerçekçi hale getiren ışın izleme teknolojisi, sadece RTX kartlarıyla kullanılacak bir teknoloji olarak öne çıkmıştı. Fakat NVIDIA bir sürpriz yaptı ve NVIDIA GTX serisinin bazı modelleri için de ışın izleme özelliğini yayınladı.

Işın İzleme Teknolojisi Hangi GTX Modeller için Desteklenecek?

NVIDIA’nın yayınladığı yeni GTX sürücüsüyle beraber ışın izleme teknolojisinin bu serilerde de kullanımı başlamış oldu. Görüntü performansını ciddi bir şekilde arttıran ışın izleme teknolojisinin tüm modellerde geçerli olmayacağını da ekleyelim. Bu güncellemeyi alacak olan modeller şöyle;

  • GTX 1060
  • GTX 1070
  • GTX 1080
  • GTX 1070 Ti

Nvidia GTX

Bu kartlar için yeni teknoloji kullanılabilir olacak. Fakat tabii ki RTX ekran kartlarında sunulan performansın aynısını beklememek gerekiyor. Her ne kadar ışın izleme teknolojisi GTX serilerine gelmiş olsa da RTX modellerinde en yüksek performansı verecek şekilde hazırlanmış bir teknolojiden söz ediyoruz. Haliyle GTX modelleriyle RTX modelleri arasındaki farklar göze çarpacak.

Nvidia GTX

Diğer bir sıkıntı ise oyun desteği. Şu an için ışın izleme teknolojisi; Battlefield 5, Shadow of the Tomb Raider ve Metro: Exodus oyunlarında kullanılabiliyor. Zaman içerisinde desteğin artması beklentisi var.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler