Cuma, Nisan 26, 2024

NVIDIA, Windows 7 ve 8.1 için Destek Vermeyi Bırakacağını Açıkladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Microsoft’un Windows 7 işletim sistemini ilk kez piyasaya sürmesinden bu yana 11 yıldan fazla bir süre geçti ve on ikinci yıldönümünden kısa bir süre önce grafik kartı üreticisi Nvidia, eskiyen işletim sistemini desteklemeyi bırakacağını kamuoyuna duyurdu.

Windows 7 ve Windows 8/8.1 için bir destek planı gönderisinde Nvidia, “Ekim 2021’den itibaren geçerli olmak üzere, performans geliştirmeleri, yeni özellikler ve hata düzeltmeleri dahil Game Ready Sürücü yükseltmelerinin yalnızca işletim sistemi olarak Windows 10 kullanan sistemler için geçerli olacağını” paylaştı.

windows 7 kapak resmi
NVIDIA, Windows 7 ve 8.1 için Destek Vermeyi Bırakacağını Açıkladı 2

Neyse ki bu, Nvidia’nın 31 Ağustos 2021’deki son performans odaklı güncellemelerinden sonra bu Windows sürümlerini tamamen görmezden geldiği anlamına gelmiyor, “Windows 7, Windows 8 veya Windows kullanan sistemlerde kritik güvenlik güncellemeleri mevcut olacak” Eylül 2024 tarihine kadar Windows 10 işletim sistemi haricindeki tüm sürümler kritik güvenlik güncelleştirmeleri almaya devam edecekler lakin Eylül 2024 sonrasında artık hiç bir şekilde güvenlik güncelleştirmeleri de almayacaklar.

14 Ocak 2020’de Microsoft, Windows 7 desteğini resmi olarak sona erdirdi, bu nedenle Nvidia’nın bu kadar uzun süredir destek sağlamaya devam etmesi memnuniyetle karşılansa da bir sürpriz olmuştu.

Sürücü desteği sona erdiğinde, eski işletim sistemine bağlı kalmak için daha az neden olacak ve ufukta Windows 11 ile Windows 10 sürümlerine tamamen geçiş sağlama şansınız olacak. Windows 7, desteği bitmesine rağmen milyonlarca cihaz tarafından kullanılmaya devam ediliyor ve NVIDIA gibi büyük bir devin desteğini sonlandırması Microsoft’un yararına olacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler