Cuma, Nisan 26, 2024

Orkun Işıtmak Bir Günde 35 Bin Abone Kaybetti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Orkun Işıtmak‘a yönelik başlatılan linç girişimi halen devam ederken, 2013 yılında paylaşmış olduğu küfürlü videoları ve hakaret dolu içeriklerinden sonra YouTube kanalından dislike ve abonelikten çıkma rekorları kırılıyor. Kanal bir günde 35 bin abone kaybettiği gibi, dakikada 180 kişi abonelikten çıkıyor.

Olay Nasıl Başladı ?

Orkun Işıtmak’ın kendi resmi Facebook sayfasında 2013 yılında paylaştığı bir takım videolar bugün gündeme geldi. Hal böyle olunca internette de yayılması kaçınılmaz oldu. Gezi Parkı eylemlerinde polislere ettiği küfürlerden sonra resmi bir açıklama yaparak Orkun şunları söyledi;

“Arkadaşlar,

Son yayınlanan videoları gördüm, haberim var. Bundan 2-3 hafta önce de yine bana benzediği iddia edilen birinin polislere küfür ettiği bir video yayınlanmıştı. Yine benzer bir şey yaşıyoruz.

Her zaman size karşı samimi ve dürüst oldum, bu sefer de farklı olmayacak.

Son videolardan bir tanesi gerçekten de bana ait. 15-16 yaşımda, gençlik heyecanımla etrafımdaki atmosferin de gazına gelip söylediğim saçma sapan bir ifadeyi içeriyor. Ama onun dışında da polisimize hakaret etmek, tehditler savurmak zaten haddim değil.

Aramızda ufakken yaptığı saçmalıklara bakıp utanmamış birisi varsa parmak kaldırsın. Ben 4 yıl önceki o davranışımdan dolayı pişmanım. Bana hiç yakışmadı, biliyorum, ama yıllar geçtikçe, yaşım ilerledikçe ve sağlıklı karar verebilir hale geldikçe böyle bir şey yaptığımı dahi unutmuşum.

Daha 15 yaşındayken yaptığım bir şeyin birtakım başka görüntülerle birleştirilmesinden doğmuş böyle bir polemikle gündeminizi işgal ettiğim için kötü sözlerimle incittiğim herkesten çok özür diliyorum. Ben bir siyasi figür değilim, tek amacım beni seven insanları eğlendirmek.

Bugüne kadar videolarımda saygı çerçevesi dışına çıkmamak ve iyi örnek olmak uğruna neler yaptığımı herkes bilir. Ben çizgimi bozmadan devam ediyor olacağım ve size layık olmak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.

Sevgiler”

Orkun Işıtmak‘ın bu açıklamasından sonra sosyal medyada tepkiler devam ettiği gibi, olayı fitilleyen video ise şu olmuştu;

orkun isitmak kufur

İlk video yayılmaya başladığında ‘yalandır belki’ yaklaşımında bulunan pek çok kişi oldu. Orkun her ne kadar o videoyu sonradan kaldırsa da, Google amcamızın indeks yöntemi halen durduğu için cache üzerinden videoya ulaşılabiliyor. Bu da yöntemi bilen kullanıcıların işine gelerek videoyu farklı platfomlara kısa süre içerisinde yaymasını sağladı. Peki o yöntem neydi ?

Şimdi Google’da cache yöntemi ile site:facebook.com şeklinde profil linkini sorgulatında indeks Google’da görünüyor. Ancak tıkladığınızda ‘bu sayfa bulunamadı’ diyor. Fakat ‘ön bellek’ yöntemini kullandığınızda içeriğe ulaşabiliyorsunuz.

orkun isitmak kufur 02

orkun isitmak kufur 03

orkun isitmak kufur 04

Bir Günde 30 Bin Abone Kaybetti

YouTuber’lar için kullanılan SocialBlade adresine giriş yaptığımızda Orkun Işıtmak‘ın resmi YouTube hesabının bir günde 35K abone kaybettiğini görüyoruz. Anlık olarak da dakikada 180 kişi abonelikten çıkıyor. Bu şekilde devam edecek olursa sayı yakın zamanda milyonları bulabilir.

Orkun Işıtmak her ne kadar sosyal medya hesabından açıklama yapıp ’15 yaşımda bir hata yaptım’ dese de, diğer kullanıcılar da ‘biz de 15 yaşındaydık. Ama askerimize polisimize küfür etmedik.’ gibi yorumlar kullanarak cevaplarını yazabiliyor. Ne diyelim yorum sizin hocalar..

orkun isitmak youtube abone

orkun isitmak youtube abone 02

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

20 YORUMLAR

  1. çok zekice aslında. mesela ben orkun kim bilmiyordum. orkunu bu yazıyla öğrendim. şimdi büyük ihtimalle özür videosu çekip benim gibi yeni öğrenenleri abone ettirip o 30.000 kişiyi 10 20 ye katlayıp geri çekecek. bence facebook’da #polisimiyedirtmem felan yazmayın. bu adamı bilmeyenlerde gidecek. e onlarda öğrenecek bu adamı.

    • Orkun kötü biri değil ama söylediklerinde ileri gitmiş özür diledi ama nedense herkes birinin hatalarını bekliyor nedense herkes bir anda orkun u sildi herkesin hataları oldu bu Hatası büyük olabilir ama özür diledi erdemlik yapdı YouTube da bu olayı herkes herkes …. Abone kasmak için yaptı Orkun Hakkı’nda video yapanları tartışın çünkü video yapanların çoğu Orkun’un nedediğini bile bilmiyor aaa Orkun bunu demiş hemen video çekmeliyim Orkun affedin.

  2. Arkadaşlar Orkun daha çok küçüktü orda gaza gelmiş ve böyle bir şey söylemiştir kendisine özür diledi orkunu karalamak isteyenlerin abarttığını bir şeydir bu sadece bir tanesinde Orkun var videoların dikkatli izleyin ve kendinizi Orkun’un yerini koyun böyle bir şey demesi evet yanlış ama gençken kimin hatalarımı olmadık
    Orkun varsın abone kaybetsin ORKUN un YANINDAYIZ.

  3. orkunu vatan haini olarak suçlayan çomarlar değilmiydi 15 temmuz gecesinde askerlerimizin kafasını keserek kahraman olduğunu zanneden? çomarlık parayla bu ülkede. kim hırsız çetesine oy veriyor veya hırsız çetesinin başındakine tapınıyorsa işte onlardır asıl vatan haini arapseviciler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler