Salı, Nisan 23, 2024

Palit Ekran Kartları Türkiye’de!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Palit, 1988’de kurulan Tayvan merkezli bir teknoloji şirketi. NVIDIA yonga setli grafik kartlarına olan özel üretimleri ile büyük oranda tanınıyor. Palit, kaliteli ürünleri ve kullanıcı dostu fiyatları ile Türkiye’ye giriş yapmış durumda.

Kartlar Çin’de üretiliyor ve Türkiye’ye EKSA distribütörlüğünde getirilecek. Palit’in ürünlerini yakın zamanda, teknoloji marketlerde, e-ticaret sitelerinde ve Türkiye’deki teknoloji şirketlerinin incelemelerinde göreceğiz gibi duruyor.

b5a034a1 24bc 4217 a827 6eb2a9f18969

2013 yılında Palit Microsystems, ASUSTek’i aşarak hacim bazında en büyük grafik kartı satıcısı olmuştu. MSI, Asus ve Gigabyte Türkiye pazarını kontrol eden üç şirket fakat ürünlerinin fiyatları bazen son kullanıcıların bütçelerini aşabiliyor. Bu durumlar farklı ekran kartı üreticisi arayışlarına da gidebiliyorlar. Keza dolar 7 seviyesine dayanmışken.

Palit, bu soruna çözüm olma hedefi ile Türkiye dahil bir çok ülkeye giriş yapmış bulunuyor. Ekran kartı seçiminde çoğu zaman, RGB aydınlatmalar büyük bir etken olarak görülüyor ve kullanıcılar RGB ürünler tercih ediyor.

title

RGB aydınlatmaların performansa bir etkisi olmamakla birlikte, kendiniz daha ucuz maliyetlerle kasa içi aydınlatma yapabilirsiniz. Burada en önemli faktör, kartın doğru bir şekilde soğutulması ve soğutma sürecindeki oluşan fan seslerinin kullanıcıyı etkileyip etkilememesi olarak görülmelidir.

Palit’in Türkiye’ye giriş yapması, iyi oldu diyebiliriz. Türkiye’de satış yapan diğer grafik kartı üreticileri, rekabet ortamından dolayı fiyat indirimine gidebilirler. Hep birlikte neler olacağını, gelecek dönemde göreceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Asus ve Msı fiyat konusunda çok acımazsızlar, uygun fiyatlı olan ürünleride tek fanlı plastik ucuz malzemeden yapılmış şeyler, palit çok sevdiğim bir marka değil ancak rekabet iyidir, keşke HIS gelse tekrardan Türkiye pazarına, benim emektar hd 4670 ıceq modelinin kalitesini bugün benzer fiyatlarda ki kartlardan asla alamazsınız, 2012 de aldığım HIS kartım halen çalışıyor, malzeme kalitesi oldukça üst düzey ve ağırlığından hissediliyor, 2015 te aldığım Msı R7 250 ekran kartım ise aldıktan 3 sene sonra bozuldu, çok dandik bir plastik malzemeden yapılmıştı, bastırınca hemen bükülüyordu, kısaca iyi marka diye bildiklerimiz daha çok paraya daha az kalite veriyor. Rekabet lazım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler