Cuma, Nisan 19, 2024

Paypal, Facebook’un Kripto Para Birimi “Libra”ya Desteğini Geri Çekiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

PayPal, Kripto Para Biriminin oluşturulmasını ve nihai tüketici lansmanını denetlemek üzere Haziran 2019 tarihinde kurulan 28 üyeli kar amacı gütmeyen kuruluş olan Libra Birliği’nden çekilme kararı aldı.

PayPal verdiği bir demeçte şunları dile getirdi:

paypal coinbase

“Şu anda Libra Birliği’ne daha fazla katılımdan vazgeçmeye ve mevcut misyonumuzu ve iş önceliklerimizi ilerletmeye odaklanmaya devam etmeye karar verdik. Yetersiz nüfuslar için finansal hizmetlere erişimi demokratikleştirmek için çalışıyoruz.”

71450182.cms

PayPal vermiş olduğu demeçte konuşmalarına şu şekilde devam etti:

“Terazi’nin isteklerini desteklemeye devam ediyoruz ve gelecekte birlikte çalışma yolları hakkında diyalogu sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz. Facebook PayPal için uzun zamandır devam eden ve değerli bir stratejik ortaktı ve Facebook ile çeşitli kapasitelerde ortak olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz”

Financial Times

Financial Times tarafından yayınlanan bir raporda, PayPal’ın artan denetleme çalışmaları sonucunda PayPal’ın kendisini projeden uzaklaştırmaya başladığını belirtti. Şirketin Washington DC’de yapılması planan bir toplantıyı da atlatma niyetinin işaret ettiği söylendi.

Financial Times, PayPal’ın en az bir öncelikli endişesinin Facebook yönetim kurulu üyelerinin Libra’nın dikkat çekici tepkilerine dikkat etmesinin yetersiz olduğunu bildirdi. Bir başka önemli endişe ise platformun kara para aklama faaliyetleri ile nasıl mücadele edeceğidir.

a2f8d6361989cfa30650679941ede84e4ab742e174380a22c79a44d9f540ad85 4697122

Libra Birliği Politika ve İletişim Sorumlusu Dante Disparte verdiği bir demeçte kar amacı gütmeyen bu kuruluşun “nesiller arasında bir ödeme ağı kurma” taahhüdünü tekrar doğruladı. Disparte ek olarak, 14 Ekim tarihinde yapılacak olan Libra Birliği’nin merkezi olduğu İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılacak bir konsey toplantısının halen devam ettiğini şu sözleri ile doğruladı:

Milyarlarca mali açıdan yetersiz hizmet veren insanı güçlendirebilecek modern, düşük sürtünmeli, yüksek güvenlikli bir ödeme ağı kurmak bir yolculuktur, bir varış noktası değil. Terazi projesi gibi bir kuşak ödeme ağı oluşturmak için bu yolculuk kolay bir yol değildir. Değişimin zor olduğunun farkındayız ve bu yolculuğu başlatan her kuruluş Terazi’nin vaat ettiği değişimi görmeye kendini adamış olmanın riskleri ve ödülleri nin kendi değerlendirmesini yapmak zorunda kalacaktır. 10 gün içinde ilk Terazi Konseyi toplantısını dört gözle bekliyoruz ve bundan sonra, katılmaya büyük ilgi gösteren 1.500 tarafın ayrıntıları da dahil olmak üzere güncellemeleri paylaşacağız.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler