Perşembe, Nisan 18, 2024

Performansı Fark Yaratacak Asus ProArt StudioBook One Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

IFA 2019 için hazırlıklarını tamamlayan ASUS, bir yandan yeni akıllı saat modelleri için tanıtım yaparken bir yandan ise yeni laptop modellerini duyurdu. Serisini genişleten markanın son canavarı ise Asus ProArt StudioBook One oldu.

Özellikle Apple’ın MacBook modellerine rakip olması beklenen Asus ProArt StudioBook One serisi için masaüstü seviyesinde bir laptop yorumunu yapabiliriz. Sadece sistem özellikleri değil, tasarım kısmında da başarılı bir seri sunan marka, oldukça iddialı bir çıkış yapmış oldu.

Asus ProArt StudioBook One Nasıl Bir Laptop?

Öncelikle kullanıcılara iki farklı seçenek sunulduğunu belirterek başlayalım. Ana modelde ProArt StudioBook One ismi kullanıldı ancak bir diğer model ise Asus ProArt StudioBook Pro X oldu. Özellikle One modelinin fark yaratmayı başardığını söylemek yanlış olmaz.

Asus tarafından gelen açıklamalara göre grafik kısmında lider bir seri göreceğiz. Asus ProArt StudioBook içerisinde Nvidia Quadro RTX 600 grafik birimi yer alıyor. Zaten oldukça başarılı bir grafik kartına sahip olan modelin işlemci kısmında ise 9.nesil Intel tercihi yaptığını görüyoruz.

Asus ProArt StudioBook One

İşlemci tartışılır ancak bu ekran kartı konusunda, bu seriyi kullanan ilk dizüstü bilgisayar modeli Asus ProArt StudioBook One olacak. İşlemci kısmında kullanılan Intel Core i9-9980HK modeli de yüksek performans değerlerine sorunsuz çıkılmasını sağlayacak.

StudioBook One modelinin teknik açıdan grafik performansı n iyi bilgisayar olacağını söylemek yanlış olmaz. Tabii ki bu durum ekranda da bir değişiklik sunulmasına neden oluyor. Ekran kısmında da 15.6 inçlik standart boyut kullanılsa da 120 Hz yenileme hızı ve 4K çözünürlük değeri görüyoruz.

Diğer Teknik Detaylar

RAM: 64 GB DDR4 RAM

İşlemci: Intel Core i9

Depolama Birimi: NVMe SSD 1 TB

Ekran: %100 Adobe RGB renk destekli, %97 DCI-P3 destekli 4K 120 Hz 15.6 inç ekran

Asus ProArt StudioBook One

Kasa Malzemesi Nasıl?

Yazıyı bitirmeden önce bir detay daha verelim. StudioBook One modeli teknik açıdan oldukça başarılı ancak tek artısı bu değil. Kasa kısmında da çok başarılı bir model söz konusu. Kasa malzemesi olarak titanyum tercih edilmiş. Çok daha ince kasa sunulmasının yanında soğutma performansı konusunda da önemli bir adım atılmış. 25 mm kalınlığa sahip olan seri, özel bir havalandırma kapağına da sahip.

Yoğun render işlerinde görev alabilecek tam bir iş istasyonu olarak gelecek modelin fiyatı ise açıklanmadı. Tahminler 30 bin TL rakamlarını bulacağı yönünde.

Kaçırmayın: Honor 20S Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler