Salı, Nisan 23, 2024

PlayStation 5 22.01-05.00 Güncellemesi ile Gelen Tüm Yenilikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation 5 22.01-05.00 güncellemesi yayınlandı. Yeni nesil konsollar için yeni büyük güncelleme olarak görebileceğimiz güncelleme, önemli noktalarda da değişiklikler getirdi.

Hem menülerde değişiklikler var hem de bazı işleyişler için değişiklikler var. Biz de tüm bu yenilikleri bir araya getirdik. Neler değişmiş neler gelmiş hep beraber bakalım.

PlayStation 5 22.01-05.00 ile Gelen Yenilikler

Büyük güncellemenin yenilikleri grup grup ayrılarak yayınlandı. Sürüm notları üzerinden gideceğimiz için biz de aynı yolu izleyelim.

Sesli Komut Güncellemesi (Şimdilik önizleme sürümünde)

  • Dikkatimi çeken ilk değişiklik bu oldu. Sesli komut özelliği; uygulamaları ve oyunları açma gibi işlevlerin yanı sıra medya içeriklerinin oynatılması gibi ayarları da içeren sesli komutları kontrol edebilecek. Uygulamaları, oyunları ya da ayarları açmak, medya ögelerini kontrol etmek gibi önemli işlerde sesli komut özelliğini kullanabileceksiniz.

PlayStation 5 22.01-05.00

  • Özelliği kullanmak için “Ayarlar – Sesli Komut – Sesli Komutu Etkinleştir “ yolunu izlemek yeterli olacak.

PlayStation 5 22.01-05.00

Kötü Yanı: Şu an sadece Birleşik Krallık ve ABD genelinde kullanılabiliyor. Haliyle sadece İngilizce dilini destekliyor. Ama önizleme sürümünde olduğunu söyledik. Bu yeni güncelleme yakında farklı bölgelere de açılacaktır.

Game Base Bölümünde de Önemli Değişiklikler Var

  • Bir kere artık sesli sohbetlerin adı değişiyor. Yeni dönemde “Gruplar” olarak adlandırılacak. Sanki böyle birazcık sosyal medya havası verilmek istenmiş gibi.

PlayStation 5 22.01-05.00

  • Bunun dışında Game Base bölümünün kullanımını kolaylaştırmak için de bir düzenleme yapılmış. Bu kısımda 3 bölüm olacak. Bunlar;
    • Arkadaşlar
    • Mesajlar
    • Gruplar

PlayStation 5 22.01-05.00

  • Daha kolay kullanılabilir hale gelen Game Base bölümünün kontrol menüsünden yapabilecekleriniz de değişiyor. Game Base menüsünden veya kartlarından; Arkadaşlar sekmesinde var olan arkadaşlarınızı görüntüleyebilir, sesli sohbet sekmesi üzerinden doğrudan paylaşımlı oyun başlatabilir, bir gruba oyuncu ekleyebilir ya da direkt olarak mesaj kartı bölümünden yeni grup oluşturabilirsiniz.

PlayStation 5 22.01-05.00

  • Arkadaşlık istekleri ve oyuncu arama özelliği için kullanılan bölümde artık doğrudan “Arkadaşlar” menüsü içerisinde yer alacak. Burada arkadaşlık isteklerinin kontrolü için de ek bir düzenleme yapılmış. Arkadaşlık istekleri listesi üzerinde bir “reddet” butonu yer alıyor ve böylece arkadaşlık isteğini reddetmek daha kolay hale geliyor.

PlayStation 5 22.01-05.00 güncellemesi sonrasında, gruptaki bir kişi ekranını paylaştığı an, canlı yayın simgesi gözükecek. İsterseniz Gruplar menüsü altından bunu kontrol edebileceksiniz.

Game Base kısmı için yapılan değişiklikler de bunlar olacak. Diğer önemli yeniliklerle devam edelim.

Kupalar için Yapılan Güncellemeler

  • Oyun içerisinde kupa takip aracı ile hangi kupaların kazanılabileceği konusunda öneriler gösterilecek.
  • Görsel bir düzenleme de yapılmış. Kupa tasarımları yenilenmiş ve kupaların listeleri güncellenmiş.

PlayStation 5 22.01-05.00

Erişilebilirlik Kısmında Yapılan Güncellemeler

  • Ekran okuyucu için yeni düzenlemeler var. Ekran okuyucu; 6 yeni dil desteği, bildirimleri sesli olarak okuma özelliği gibi önemli güncellemeler almış.
  • Etkin olan ayarları net olarak gösterebilmek adına artık etkin ayarlarda bir onay işareti olacak. Bunun kontrolü de kullanıcı da olacak. Yani isterseniz onay işaretlerinin gözükmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kulaklık için mono ses yani tek ses özelliğini etkinleştirebileceksiniz. Hem sağ kulaklık hem de sol kulaklık üzerinden aynı sesin çalınması için destek gelmiş oldu. Bunu da ayarlar üzerinden kendiniz seçeceksiniz.

PlayStation 5 22.01-05.00

PlayStation 5 22.01-05.00 sürümüyle beraber gelen yenilikler bu kadar ile kalmıyor. Liste bir hayli uzun. Dilerseniz diğer yenilikleri de satır satır eklemeye devam edelim.

Yapılan Diğer Değişiklikler

  • PlayStation Plus bölümü artık oyun ekranının sol kenarında sabit olacak. Aylık oyunları daha hızlı keşfedebilecek ve PS Plus oyun koleksiyonları bölümüne daha rahat ulaşabileceksiniz.
  • Koleksiyon sekmesinde, oyunları türlerine göre filtreleme özelliği geldi. Oyun türlerine göre filtreleme yaparak oynamak istediğiniz oyunu daha hızlı bulabileceksiniz.
  • Gruplarda bir kişinin söylediği bir şeyi bildirme konusunda işimiz daha kolay olacak. Bu tip bildirimleri yaparken, kimin konuştuğunu belirlemenize yardımcı yeni görsel göstergeler eklenmiş. PlayStation Safety sisteminin daha etkili çalışması sağlanmış.
  • Konsollar artık çocuk hesaplarında daha güvenli olacak.
  • Oyun merkezi ya da kontrol merkezi kısmında gösterilen etkinlik kartlarında yaş kısıtlamalı oyunlar gösterilmeyecek.

PlayStation 5 22.01-05.00

  • Seçtiğiniz oyunları ve uygulamaları ana ekranda tutabileceksiniz. Ayrıca artık ana ekranda toplam 14 oyun ve uygulama görüntülenebilir.
  • DualSense yazılımı güncellenmiş ve daha kararlı çalışması sağlanmış.
  • Emoji desteği yenilenmiş ve artık daha fazla emoji için destek sunulmuş.
  • Oluştur menüsünden doğrudan, “Paylaşım ekranı” başlatabileceksiniz ve oyununuzu da açık bir gruba aktarabileceksiniz.

PlayStation 5 22.01-05.00

PlayStation 5 22.01-05.00 güncellemesi bu özelliklerle beraber yayınlandı. Her ne kadar bu güncellemede görememiş olsak bile Sony’nin VRR yani Değişken Yenileme Hızı konusunda da desteğini açıkladığını belirtelim. VRR desteği de çok yakında gelecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler