Cuma, Mart 29, 2024

PlayStation 5’e Covid-19 Darbesi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bloomberg’in yaptığı habere göre Sony, PlayStation 5‘in üretim adedini düşürme kararı aldı. PlayStation 5, 2021’in ilk çeyreğinde PlayStation 4‘e göre 1,5-2 milyon adet daha az üretilecek.

Sony‘nin üretim bandında düşüşe gitme sebebinin, Covid-19‘un PlayStation satışlarını etkileyeceği düşüncesi olarak değerlendiriliyor.

Sızıntılara en yakın Sony PlayStation 5 tasarımı belli oldu ShiftDelete.Net

Bu durum fiyat etiketini de etkilemiş görünüyor. PlayStation 5’in selefi olan PlayStation 4’ün çıkış fiyatı 299 dolar, Pro modeli için 399 dolar olmuştu. PlayStation 5 için ise bu rakam 499 ila 600 dolar arasında olacak gibi duruyor.

Screenshot 2 8

Sony‘nin bu kararı ile insanlara, “üretim az, herkes alamayacak  ya da erişemeyecek” mesajını vermiş durumda. Bana göre bu mesajın amacı, PlayStation 5’in satış rakamlarını arttırmak.

f10babdb69de73b6dfc371308b988c662ea7da2b

PlayStation 5’in çıkış tarihinin ertelenmesi konusunu ise Xbox Series X‘e bağlı olarak görmek doğru olacaktır. Sony, PlayStation ve Xbox‘ın çıkış tarihlerinin arasını, fazla açmak istemeyecektir.

Bu karar üzerine Microsoft kanadından yeni gelişmeler olacaktır, bu gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim. CyberWorld içerisinde güvende kalmanız dileğiyle…

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler