Cuma, Nisan 26, 2024

Polaris mimarili Sniper Elite 4 oyunculara çoklu GPU performansı vaat ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sniper Elite 4 oyunu tüm heyecanı ile oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Fakat Sniper Elite 4‘te bizleri yeni Polaris mimarisi optimizasyonu ve Graphics Core Next teknolojileri bekliyor olacak. Çoklu GPU performansının tavan yapacağı oyunda efsane grafikler bizleri bekliyor olacak.

%100’e kadar mGPU performansı

Uzun zamandır benim de beklediğim oyunlardan birisi olan Sniper Elite 4‘te aksiyonun dibine vurmak için sabırsızlanıyoruz. Sistemsel olarak minimum gereksinimler de açıklanırken, ölümle hayat arasındaki ince çizgiyi damarlarımıza kadar hissedeceğiz gibi. Aynı zamanda PC oyuncuları için RX 480 ekran kartı ile 1440p çözünürlükte %100 mGPU performansı bizleri bekliyor.

RX 480’in mGPU performansına aşağıdaki tablodan detaylı olarak göz atalım:

 

sniper elite 4 rx 480 FPS


AMD
tarafından yayınlanan grafiklerde Sniper Elite‘yi RX 480 ekran kartında 1440p Ultra ayarlarda 120 FPS‘e kadar akıcı bir şekilde oynayabileceğimiz görülüyor. Single-GPU tarafında ise 60 FPS dolaylarında bir performans bizleri bekliyor olacak.

Bu durumda Radeon grafikleri sayesinde Sniper Elite 4 için yüksek performans, verimlilik ve mGPU ölçeklenebilirliği ile karşı karşıya kalıyor olacağız. Ek olarak DirectX 12 özelliklerini de unutmamak lazım.

Gölgelendiriciler: AMD GCN ve Polaris mimarileri ile eş zamansız olarak işlem motorlarını kullanıyor. Bu sayede görevlerinin bitmesini beklemeden komut işleyebiliyor. Bu sayede ise GPU verimliliği önemli bir miktarda artış gösterirken, gecikmeler de minimuma indiriliyor. Aynı zamanda istikrarlı resim kare hızları elde ediliyor.

Multi-GPU: Az önce yukarıda bahsetmiş olduğum DirectX 12 için yeniden geliştirilen mGPU deneyimi çoklu GPU için yapılandırıldı. Bu sayede her bir GPU’nun daha iyi kullanılması sağlanırken, çoklu performans ve ölçeklenebilirliği bir kez daha kanıtlamış oluyor. Açıkçası Sniper Elite 4‘ü test etmek için biz de sabırsızlanıyoruz. Kısa zaman içerisinde Kaby Lake sistemde RX 480 performansını sizlerle paylaşıyor olacağız.

 

sniper elite 4 grafik
Sniper Elite 4 minimum sistem gereksinimleri

❱ Windows 7, Windows 8.1 veya Windows 10 işletim sistemi – Sadece 64 bit

❱ Intel Core i3 2100 veya eşdeğer özelliklere sahip bir AMD işlemci

❱ 4 GB RAM

❱ 2 GB video belleğe sahip AMD Radeon HD 7870 veya Nvidia GeForce GTX 660 ekran kartı

Sniper Elite 4 önerilen sistem gereksinimleri

❱ Windows 7, Windows 8.1 veya Windows 10 işletim sistemi – Sadece 64 bit

❱ Intel Core i7 3770 veya eşdeğer özelliklere sahip bir AMD işlemci

❱ 8 GB RAM

❱ Nvidia GeForce GTX 970 veya AMD Radeon RX 480 ekran kartı

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler