Cuma, Nisan 19, 2024

Razer sanal gerçeklik gözlüğü OSVR’ı tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

E3 2016 bu sene epey bir bereketli geçiyor. Oyuncu ekipmanları ile yakından tanıdığımız Razer, E3 2016’da yeni sanal gerçeklik gözlüğü olan OSVR‘ı tanıttı. Razer’ın sanal gerçeklik gözlüğü hakkında detaylar ve teknik özellikleri haberimizde.

Razer Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Geçtiğimiz sene HDK 1.4 (Hacker Development Kit) ile piyasaya sürülen cihaz şimdi de HDK 2 ile geliştirildi. Sanal gerçeklik gözlüğü olarak tanıtılan OSVR modeli yeni panele sahip 2160 x 1200 piksel değerinde görüntü sunuyor. En yakın rakipleri olan Oculus Rift ve HTC Vive’da da olduğu gibi 441 ppi OLED paneli bulunan Razer OSVR‘da 90 Hz yenileme hızı da unutulmamış. Şuanda Türkiye’ye gelip gelmeyeceği hnüz belli olmayan sanal gerçeklik gözlüğünün piyasa satış fiyatı 400 dolar olacak. Razer her zaman olduğu gibi, kendi markasının ücretini eklemeyi unutmamış.

Razer-OSVR-Hacker-Kit
Çift lens ile birlikte gelen Razer OSVR, her bir göz noktasının ayarlanabilmesine olanak sağlıyor. Ayarlamalar ile birlikte her göz için +4.5 ve -2 arasında ayarlamalar yapılabiliyor. Bu şekilde göz bozukluğu olan kişiler bile merceklerden görüntü akışını net olarak alabiliyor. Ek olarak gözlüğün bir de yüz maskesi bulunuyor. Razer HDK 2 olarak tanıtılan yeni sanal gerçeklik gözlüğü Razer OSVR‘ın çıkış tarihi 20 Temmuz olarak belirlenmiş. Oculus Rift’ten 200 dolar daha ucuz olan gözlük, piyasaya çıktıktan sonra ortalığı karıştıracak gibi. Razer tarafından yayınlanan OSVR videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler