Cumartesi, Nisan 20, 2024

Ryzen 3 1200’de Dört Çekirdek Yerine 8 Çekirdek Görüldü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ryzen 3 1200 işlemcilerinde yer alan dört çekirdek ve 8 iş parçacığı fabrikadan çıkış standart olarak satışta olan bir ürün. Ancak yukarıdaki başlık akılda soru işareti bırakıyor değil mi ? Peki fabrika çıkışlı olan bir R3 1200 işlemcisi nasıl olur da 8 çekirdekli satışa çıkabilir ? Hem de dört çekirdekli fiyatına, sekiz çekirdek..

Fabrika Hatası mı, Yoksa Rekabet mi ?

Şimdi ilk ihtimal biraz zor. Zira fabrikadan çıkışlı olarak kimse ‘dört çekirdek daha yanlışlıkla eklenmiş. Arada bir tane gönderelim, bir şey olmaz.’ demez. Bu durumda da direkt aklımıza ikinci seçenek geliyor. Malum Intel sonradan Ryzen ile rekabet edebilmek adına yeni işlemcilerini piyasaya sürmüştü.

Neyse konuya tekrar dönecek olursak aslında bu ilk kez karşılaşmış olduğumuz bir durum değil. Sadece bunu şimdiye kadar Ryzen 3 1200 işlemcisinde ilk kez görüyoruz. Rusya’da yaşayan bir vatandaş internetten satın aldığı dört çekirdekli bir işlemciyi sistemine takıp test ederken dört çekirdekli bir işlemciye göre ‘oldukça hızlı olduğunu’ fark etti.

Ardından testlere başlayan Rus arkadaşımız, dört çekirdekli CPU yerine sekiz çekirdekli CPU’nun etkin olduğunu görünce çok şaşırdı. Bununla kullanıcı ekstra BIOS’ta bir düzenleme yapmadığını iddia etti. Yani tamamen kutudan çıkartıp, sistemini oluşturduğunu belirtiyor.

ryzen 3 1200

YouTube’da Test Videosunu Paylaştı

Kullanıcı kendi YouTube kanalında bu iddiaları destekleyen bir video yaparak paylaştı. CPU-Z verilerine göre dört çekirdek yerine gerçekten de sekiz çekirdekli olduğu görülüyor. Kıyaslama, Ryzen 3 1200‘ü dört çekirdeğe oranla önemli ölçüde yüksek bir performans sergilediği görülüyor.

Cinebench R15‘de ise kullanıcı çoklu render testinde 480 puan ve civarı alması gerekirken bu rakam 900’e ulaştı. Hemen hemen iki kat performans olduğu net. Kullanıcılar şimdi yeni Ryzen 3 1200 işlemcilerin “sekiz çekirdekli olarak piyasaya sunulacak mı ?” sorularını birbirine sorarken, AMD kanadında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

VİDEO

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. ya adam şanslı ya da ryzen 1200 ler gerçekten 8-8 çekirdekli.. Hiç ryzen alıp cpz ile video atan türk görmedim alıp denemek lazım

  2. Bende de 5500 var aldım 6 core diyordu sistemi Bi topladım Bi baktım 16 cekirdek gözüküyor bende oldu aynı olay tuhaf Bi durum söz konusu 6 cekirdek li islemci yi 16 gösteriyor 6 göstercehi yerde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler