Salı, Mayıs 21, 2024

Samsung Galaxy S23 Ultra Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Galaxy S23 Ultra, Android için tam anlamıyla bir amiral gemisi akıllı telefon modeli oldu. Tasarımı, teknik özellikleri ve kamera özellikleri düşünüldüğü zaman, tam bir Android kralıyla karşı karşıyayız diyebiliriz.

Yeni serinin amiral gemisi akıllı telefonun iPhone karşısında da ciddi bir rakip olduğunu söylemek lazım. Peki bu canavar bize neler sunuyor? Bakalım.

Samsung Galaxy S23 Ultra Tasarımı

Yeni akıllı telefonun tasarımı çok sürpriz değil. Tanıdık bir tasarımla karşı karşıyayız. Ön kısımda ekran üzerinde bir kamera deliği ve yanlardan tamamen kavisli ekran yapısı karşımıza çıkıyor.

Biraz daha köşeli bir çerçeve tasarımıyla gelen akıllı telefonun alt bölümde S-Pen için gözü de duruyor. Yine arka kısımda telefonun kamera tasarımında da çok büyük değişim göremiyoruz. Sadece lens çıkıntılarının kullanıldığı kamera tasarımında, yine ek bir kamera alanı yok.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Genel renk tasarımı olarak toprak tonlarının benimsendiği telefonda Yeşil, Hayalet Siyahı, Lavanta ve Krem seçenekleri karşımıza çıkıyor.

Tasarım konusunda söyleyebileceğimiz en güzel şey ise telefonun çok daha doğa dostu olarak üretildiği. Cam kısmında %22 oranında geri dönüştürülmüş malzeme, plastik kısımlarda %80 oranında geri dönüştürülmüş plastik malzeme kullanılmış. Yani çok daha çevreci bir telefon ile karşı karşıyayız.

Samsung Galaxy S23 Ultra

  • Ölçüler: 163.4mm X 78.1mm X 8.9mm
  • Koruma: IP68

Samsung Galaxy S23 Ultra Ekran Özellikleri

Telefon ekranı konusunda büyük oranda tecrübe sahibi olan Samsung, yine yapacağını yapmış. Bu modelde de çok iddialı bir ekran var. Panel tercihi Dynamic AMOLED 2x panel. Oldukça net bir görüntü kalitesine sahip olan ekran, 6.8 inç boyutunda ve 3088 X 1440p çözünürlük değeri sunuyor.

Oyunculara özel artılar da sunacak ekranın yenileme hızı da sürekli değişken yenileme hızı olacak. Bu sayede daha verimli bir pil kullanımı göreceğiz. Ekran yenileme hızı 1 Hz ile 120 Hz arasında değişecek. Gorilla Glass Victus 2 korumasıyla beraber gelen ekranın tik parlaklık değeri ise 1750 nits olarak açıklandı. HDR olarak bu değer 1200 nit seviyesinde.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Ekran Özellik Özet

  • Boyut: 6.8 inç
  • Panel: Dynamic AMOLED 2x
  • Çözünürlük: Edge Quad HD+
  • Maksimum Parlaklık: 1750 nit
  • Yenileme Hızı: 1 Hz ile 120 Hz arası değişken yenileme hızı
  • Koruma: Gorilla Glass Victus 2

Samsung Galaxy S23 Ultra Teknik Özellikler Konusunda Nasıl Bir Telefon?

Tam bir amiral gemisi akıllı telefon demiştik. Aynen bu ifadeyi doğrulayacak teknik özellikler var. Performans derecelendirmelerini şu an için bilemiyoruz ama en iyi Android akıllı telefonla karşı karşıya olabiliriz. Samsung’un şu ana kadar sunulan en iyi akıllı telefonu.

Telefonda, sızıntılarda da yer aldığı gibi Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy mobil işlemcisi yer alıyor. Bu seri için özel olan işlemci, standart modele göre biraz daha yüksek saat hızı sunuyor. 3.36 GHz saat hızı görüyoruz. Ayrıca yine sızıntılarda yer aldığı gibi grafik biriminin frekans değeri de daha yüksek. Özellikle oyunlarda çok daha iyi bir deneyim sunulacak.

Samsung’un en iyi akıllı telefonu, RAM konusunda da beklentileri karşıladı. İki ayrı versiyonu olan seride 12 GB RAM ve 8 GB RAM seçenekleri var. İki RAM kapasitesinin de rahat rahat yeterli geleceğini söyleyebiliriz. Depolama birimi kısmında da yeni Samsung Galazy S Ultra modelinde; 256 GB, 512 GB ve 1 TB seçenekleri sunuluyor.

Kamera Konusunda Çok İyi Bir Model

Gelelim şu kamera konusuna. Telefonun kamerası da çok iddialı. Galaxy S23 Ultra ana kamerası, çok konuşulacak gibi. Marka ana kamerada 200 MP ISOCELL HP2 sensörüne yer veriyor. f/1.7 diyafram açıklığında kamera, çok daha fazla ışığı toplayabiliyor. Bu da gece çekimlerinde daha iyi olmasını sağlıyor.

Zaten geniş açılı olan ana sensörün, gece çekimlerinde çok daha iyi sonuçlar sunduğunu belirtelim. Samsung’un sunduğu bazı örnekler gerçekten dikkat çekici kaliteyi gösteriyordu.

Samsung Galaxy S23 Ultra 5

Bu kamera dışında arka kısımda;

  • 10 MP f/4.9 diyafram açıklığında OIS destekli 10x optik zoomlu telefoto kamera,
  • 10 MP f/2.4 diyafram açıklığında OIS destekli 3x optik zoomlu telefoto kamera,
  • 12 MP f/2.2 diyafram açıklığında ultra geniş açı kamerası bulunuyor. Ek olarak ön kamerada da 12 MP kullanımı devam ediyor.

Telefon çekim kalitesi olarak ise 8K çözünürlükte 30 FPS çekim ve 4K çözünürlük değerinde 60 FPS video çekim imkanı sunuyor. Buna ek olarak dijital zoom için 100x gibi bir yakınlaştırmadan söz edildiğini de eklemek lazım.

Pil, İşletim Sistemi ve Bağlantılar

Samsung Galaxy S23 Ultra için son kısma geldik. Telefonun pili ve diğer tüm detay özelliklerini de aktaralım. Söz konusu modelde 5000 mAh değerinde bir pil kullanılıyor. Akıllı pil yönetimi özelliklerine sahip olan S23 Ultra, bu kapasiteyle beraber 26 saate kadar video oynatma imkanı sunuyor. En azından Samsung’un söylediği bu. Hızlı şarj için ise 45W değeri açıklandı.

İşletim sistemi kısmına geldiğimiz zaman da telefonun Android 13 ve OneUI 5.1 arayüzü ile geldiğini belirtelim. Wi-Fi 6E desteği, Bluetooth 5.3, ekran altında parmak izi sensörü, yüz tanıma ve göz tarayıcı gibi özellikler de telefonun dikkat çeken diğer özellikleri

Galaxy S23 Ultra

Teknik Özellik Özet Tablosu  

İşlemci:Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy
Grafik Birimi:Adreno 740
RAM:12 GB ve 8 GB
Depolama:1 TB, 512 GB ve 256 GB
Pil:5000 mAh, 45W
Arka Kamera:200 MP + 10 MP + 10 MP + 12MP
Ön Kamera:12 MP
İşletim Sistemi:Android 13
Arayüz:OneUI 5.1
Bluetooth:v5.3

Samsung Galaxy S23 Ultra Fiyatı Nasıl?

Telefonun fiyatından önce ön siparişlerinin başladığını belirtelim. Hatta ön sipariş veren kullanıcılar için Galaxy Watch 5 Pro akıllı saat hediyesi var. Satışların ise 17 Şubat tarihinde başlayacak. Fiyat tablosu hemen aşağıda.

ModelFiyat
256 GB – 8 GB40.999 TL
512 GB – 12 GB43.999 TL
1 TB – 12 GB48.999 TL
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler