Cuma, Nisan 26, 2024

SD Birliği, Huawei’yi Tekrardan Listeye Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birkaç gün önce SD Birliği tarafından listeden çıkarılan Huawei, bu listeye tekrardan alındı.

Son zamanlarda Amerika ve Çin arasında olan ticaret savaşı en çok Huawei’yi etkilemişti. WiFi sertifikası veren kurum ve SD Birliği Huawei’yi listesinden çıkararak yeni teknolojilerden mahrum kalmasına sebep olmuştu. Huawei ise buna da hazırlıklıydı çünkü yeni amiral gemisi cihazlarında farklı bir standart olan Nano hafıza kartı desteği bulunuyor. Bu standart o kadar da yaygın olmasa da küçük yapısıyla mikro hafıza kartına göre daha az yer kaplıyor.

SD Birliği Huaweiyi Tekrardan Listeye Aldı 2 PCH

Huawei, amiral gemisi cihazlarında Nano hafıza kartı kullansa da uygun fiyatlı orta ve giriş seviyesi telefonlarında hala SD kart bulunuyordu. Nano hafıza kartları Mikro hafıza kartına göre daha pahalı olduğu için orta ve giriş seviyesi telefonlarda bulunması pek mantıklı değil. Neyseki SD Birliği bu kararından vazgeçip Huawei’yi tekrardan listeye aldı. Huawei çalışanı tarafından bu bilgi doğrulansa da henüz bir açıklama yapılmadı.

Peki Şimdi Ne Olacak?

Huawei artık yeni çıkaracağı cihazlara mikro hafıza kartı desteği ekleyebilecek. Amiral gemisi telefonlarında nano hafıza kartı desteği bulunduğundan dolayı bu özelliği daha çok giriş ve orta seviye telefonlarında bulundurarak.

SD Birliği Huaweiyi Tekrardan Listeye Aldı 3 PCH

Yine de Amerika ile Çin arasında olan durum devam ettiğinden dolayı Huawei hala tehlikede. Mikro hafıza kartı desteği bir telefonda olmasa da olur fakat WiFi artık ihtiyaç haline geldi. Bu yüzden Huawei’nin WiFi sertifikası veren kurum ve ARM ile arasını düzeltmesi gerekiyor.

Sizce Amerika ve Çin’in arasındaki olaylar Huawei’yi ne kadar etkiler? Fikirlerinizi yorum olarak belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler