Cuma, Mart 29, 2024

Son Dakika: Türkiye Genelinde TurkNet Erişim Sıkıntısı Yaşanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hızıyla, ekonomik duruşuyla ve taahhütsüz hizmet anlayışıyla son zamanlarda öne çıkan TurkNet’in kullanıcıları, Türkiye genelinde erişim sıkıntısı yaşamaya başladı. Erişim problemi saat 16:20 civarlarında başladı ve halen devam ediyor.

Kullanıcılar Twitter üzerinden TurkNet resmi hesabını etiketleyerek, problem yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bu duruma karşılık TurkNet kanadından, kullanıcıları bilgilendirecek bir açıklama yapılmadı. Bazı TurkNet kullanıcıları ise sorunun “bir saat” öncesinden başladığını ifade ediyorlar.

Screenshot 3

TurkNet’in mobil uygulamasında da sıkıntılar yaşanıyor. Mobil uygulama üzerinden destek talebi oluşturulmaya çalışıldığında, sistemin “hata” uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. Daha önceden de belirttiğimiz gibi TurkNet’in resmi Twitter ve Facebook hesaplarına yoğun şekilde mesaj gidiyor ve resmi bir açıklama şuan yapılmış değil.

Screenshot 1 1

TurkNet’in en kısa zamanda Türkiye genelinde yaşanan erişim problemini çözmesi ve konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

turknetmap turkiye

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

10 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Çoğu kullanıcının internet bağlantısında problem var. “Tüm TurkNet kullanıcılarının interneti kesildi” gibi bir cümle kullanmadım. Haberin başlığını ve ilk paragrafını okursanız, “Türkiye genelinde” ifadesini görmüş olursunuz. Teşekkürler.

    • Merhaba,

      Bakım planlanır, planlandıktan sonra bakımın yapılacağı tarih ve saat kullanıcılarla paylaşılır. Bir saatten uzun sürmüş olan ve hakkında açıklama dahi yapılmamış bir erişim problemi için “bakım” demeleri mantıksız.

  1. Eleştiri diliyle yazmayı biliyorsunuz da neden sorunun düzeldiğine dair güncelleme yapmıyorsunuz? Burada eleştirdiğiniz Türknetin “bakım” demesini mantıksız bulma şeklinden farkı ne? Taraflı ve twitterda herkesin çok rahat ulaşabileceği pchocasına yakışmayan bir yazı olmuş. Ben de durumdan şikayetçi olanlardanım da bu yazıları zaten yazan bir sürü insan var, farkınız olması gerekiyordu. Umarım en kısa zamanda daha tecrübeli ve yaptığı işi bilen insanlarla çalışırsınız. Gelişmekte olan ve Türkiye ‘de bu alanda çok usta isimler olan bir platformdasınız. Amatör işlere yer vermemeniz gerekiyor.

    • Merhaba,

      Öncelikle eleştirel bir yazı olmadığını okuduğunuzda anlamanız gerekiyordu. Olayları tarafsız bir şekilde sizlere her zaman olduğu gibi aktarıyoruz. Yazdığım haber PC Hocası’nı ve ekibini, konu hakkındaki görüşüm beni ilgilendirir. Yazılan haber tarafsız ve nesnel, cevapladığım yorumlar ise şahsi düşüncem ve öznel.

      Her zaman haberlerin güncellemelerine yetişemiyoruz. Bunun sebebi, bizlerinde insan olması ve yaptığımız iş haricinde kişisel bir yaşantımızın olması olarak değerlendirmeniz gerekiyor. Aksaklıklar her zaman olur, her iş için geçerli bir durum bu.

      Amatörlükten kasıt benim düşünce yapımda, gelişime kapalı olmaktır. İlk on yazımı ve son on yazımı inceleyebilirsiniz. Yine söylüyorum, TurkNet’in Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “internet erişimindeki sorun” olarak nitelendirdiği durumun, kullanıcılara destek hattı üzerinden “bakım” olarak anlatılması mantıksızdır.

      Türkiye’deki teknoloji sektörünün profesyonel ve kaliteli insanlardan oluştuğunu biliyorum. Sizinde “profesyonel” işleriyle yükselen PC Hocasını, objektif olmadan eleştirerek görmezden gelmemenizi ve konulara hakim olarak eleştiri yapmanızı diliyorum. Söylediğiniz üzere, amatör olmadan, profesyonel olunan bir iş maalesef yok. Ustalık çoğunluktan ibaret değildir, ustalık cesurca yazmak, görüneni olduğu gibi aktarmak ve en iyisini yapmaya çalışmaktır.

      Duyduğumu değil, gördüğümü yazıyorum. Sizinde gördüklerinizi yazmanızı, “tarafsız” olmanızı ve en kısa zamanda “profesyonel eleştiriler” yapmanızı diliyorum. Yine bekleriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler