Cuma, Nisan 26, 2024

Sony Xperia XA3 Cihazın Tasarımı Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, Mobil Dünya Kongresi 2019’da tanıtacağı Xperia XA3 isimli cihazın tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı.

Sony, daha önceden 4K çözünürlüklü ekrana sahip ilk akıllı telefonu çıkaran firma olmuştu. Cihazın ekranı 4K çözünürlük için küçük olduğu için ve 4K çözünürlük çok şarj harcadığı için pek ilgi çekmemişti. Sony bu sefer 21:9 sinema formatında ekrana sahip telefonunu Mobil Dünya Kongresinde tanıtacak.

Sony Xperia XA3 İsimli Cihazın Sızan Teknik Özellikleri

Sony tarafından Mobil Dünya Kongresinde tanıtılacak olan XA3 isimli cihazda 5.9 inçlik 2560 x 1080 çözünürlüğünde 21:9 ekran bulunacak. Alt tarafta çerçeve bulunmazken üst tarafta bu yıl çıkan cihazlara göre daha büyük çerçeve bulunuyor. İnsanlar en az çerçevesi olan telefonları alırken Sony’nin böyle bir hamle yapması biraz saçma. Üst tarafta çerçeve olduğu için oldukça uzun bir görünüme sahip.

Sony Xperia XA3 Cihazın Tasarımı Ortaya Çıktı 2 PCH

Gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 660 Yonga setinden alacak olan telefonda 4 GB Bellek ve 64 GB Depolama alanı bulunuyor. Orta üst seviye bir telefon için özellikleri gayet yeterli.

3500 mAh boyutunda bataryaya sahip olacak olan telefonun arka tarafında çift kamera bulunuyor. Bu kameralardan ilki 23 MP çözünürlüğünde ikincisi ise 8 MP çözünürlüğünde. Sony, eskiden olduğu gibi Sony Xperia XA3 isimli cihazda da 20 MP çözünürlüğün üstünde bir kamera kullanmış.

https://youtu.be/WgmzbPYo9pA

Sony, Mobil Dünya Kongresinde ayrıca Xperia XA3’ün 6.5 inç boyutundaki versiyonu olacak olan Xperia XA3 Ultra isimli modelini ve Sony’nin yeni amiral gemisi olacak olan Xperia XZ4 isimli cihazı da tanıtacak.

Sizce Sony artık daha az çerçeveli model telefon üretmeli mi? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler