Cumartesi, Nisan 20, 2024

SteelSeries Arctis 1 Wireless Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, SteelSeries Arctis 1 Wireless kulaklık incelemesi gerçekleştiriyoruz.

SteelSeries’in sevilen güçlü kulaklık serisi Arctis ailesine dahil olan yeni kulaklık, bir önceki incelememizde yakından baktığımız Arctis 1 modelinin, kablosuz versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Elbette tek fark kulaklığın kablosuz olması değil. Çoklu platform desteğinde sınır tanımayan yeni Arctis 1 Wireless kulaklığın tüm detaylarına gelin yakından bakalım.

Sade Arctis Tasarımı, Zengin Kutu İçeriği

SteelSeries Arctis 1 Wireless, SteelSeries’in turuncu temalı kutusu ile geliyor. Kutu, alıştığımız tasarımın dışında dikkat çekici içeriği ile de bizleri memnun ediyor. Bu noktada Arctis 1 Wireless’in kutusunu açtığımızda kutudan kulaklık; USB Type-C girişli alıcı, 3.5mm mikrofon destekli jack kablosu, USB Type-C girişli tip A kablosu ve kullanım belgeleri çıkıyor. 

steelseries arctis1 wireless 023

Arctis 1 Wireless kulaklık, daha önce incelemesini gerçekleştirdiğimiz Arctis 1 modeli ile neredeyse aynı tasarımı sunuyor. Siyah mat bir yapıda gelen kulaklık, oldukça sade bir tasarım dili kullanıyor. Kulaklığın kulak pedleri üzerinde yalnızca SteelSeries markası bulunurken, herhangi bir RGB aydınlatmanın kulaklık üzerine konumlandırılmadığını görüyoruz.

steelseries arctis1 wireless 001

Kulaklığın sol bölümünde mikrofonu açıp kapatmaya yarayan anahtar, ses arttırıp azaltmaya yarayan tekerlek, mikrofon bağlantı yuvası ve micro-USB şarj giriş yuvası bulunuyor. Sağ tarafta ise kulaklığı açıp kapatmamıza imkan veren on/off anahtarı mevcut. Bu anahtar, aç kapat dışında arama cevaplama ve medya kontrollerine de (duraklat/atla/geri al) imkan sunuyor.

steelseries arctis1 wireless 010

SteelSeries Arctis 1 Wireless modelinde kullanılan malzeme türünde ise plastik, suni deri ve köpük bulunuyor. Kafa bandının hemen altında konumlandırılan suni deri kaplamalı yün bölüm, kulaklığın kafaya olan baskısını azaltmak için konumlandırılmış. Kulak pedlerinde ise nefes alabilen kumaş ve hemen içinde yumuşak köpük bulunuyor.

steelseries arctis1 wireless 015

Diğer tarafta kulaklık, kafa ile tam uyumlu olması için kemer ayarına ek sağa sola ve yukarı aşağı oynama payı barındırıyor. Ayrıca kullanım dışında ya da saklama noktasında kulak pedlerinin yan olarak döndürülebildiğini belirtelim. Tüm bu malzeme detayı ve özelleştirilebilir seçenekler, kulaklığın kullanım konforuna olumlu katkılar sunuyor. Özellikle ses yalıtımının güçlü şekilde sağlandığını gördüğümüz Arctis 1 Wireless, uzun kullanım noktasında da herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor.

steelseries arctis1 wireless 014

Tasarımsal noktada dikkat çeken ve Arctis 1 modeline göre fark yaratan tek nokta kulaklığın ağırlığı oluyor. Kablosuz olması nedeni ile içerisinde dahili batarya barındıran Arctis 1 Wireless, 257 gram ağırlığa sahip.

steelseries arctis1 wireless 021

Kayıpsız Kablosuz Performansı, Yüksek Mobil Uyumluluk

SteelSeries Arctis 1 Wireless, adından da anlaşılacağı üzere kablosuz bir yapıda geliyor. Elbette kulaklığı kablolu şekilde de kullanabilmeniz mümkün. Bu noktada kulaklık, kablosuz tarafta gecikme ve kalite kaybını en aza indirebilmek adında 2.4G kablosuz frekans ile çalışıyor. Dolayısı ile kulaklığı kablosuz kullanabilmek için kutu içerisinde sunulan Type-C alıcı ile bağlamanız gerekiyor.

steelseries arctis1 wireless 011

Arctis 1 Wireless, kutu içerisinde bulunan Type-C alıcı ile çalışıyor. Bu noktada alıcıyı Type-C girişi olan tüm cihazlarda kullanabilmeniz mümkün. Ancak bu girişe sahip olan bir cihazınız yoksa bile SteelSeries, kutu içerisinde bir ucu USB olan kabloyu sizlere sunuyor. Böylelikle kabloyu kullanarak dilerseniz kasanızda dilerseniz farklı cihazlarınızda kulaklığı kullanabiliyorsunuz.

steelseries arctis1 wireless 016

Uyumluluk noktasında SteelSeries, Arctis 1 Wireless’i tüm platformlar ile uyumlu olacak şekilde tasarlamış durumda. PC, PS4, Switch, Android ve Xbox ile uyumlu olarak çalışan kulaklık, platforma göre çeşitli bağlantı yollarını destekliyor. Bu noktada Xbox ile ne yazık ki kablosuz bağlantı kurabilmeniz mümkün değil. Bunun için kutu içerisinden çıkan 3.5mm jack kablosunu kullanmanız gerekiyor. Ayrıca kulaklık, iOS işletim sistemli mobil cihazlarda da çalışmıyor zira bu ürünlerin Type-C girişi bulunmuyor.

steelseries arctis1 wireless 019

SteelSeries Arctis 1 Wireless, 40 mm sürücülerden oluşuyor. Empedans tarafında 32 ohm empedans sunan kulaklık, frekans kanadında ise 20 ile 20.000Hz arası frekans tepkisi sunuyor. Kulaklığın sunduğu bu değerler oldukça iyi zira kullanım pratiğinde de güçlü bir ses deneyimi elde ediyoruz. Bassların şişirilmediği ve tok hissedildiği kulaklık, tiz ve ortalarda net ve pürüzsüz deneyim sunuyor. 

steelseries arctis1 wireless 003

Mikrofon kanadında ise çıkarılabilir bir mikrofon görüyoruz. Bu noktada Discord sertifikalı çift gürültü engelleme özelliğine sahip olan mikrofon, 100-6500Hz aralığında frekans değerine ve -38dB düzeyinde hassasiyete sahip. Kayıt kalitesi her ne kadar derinden geliyor olsa da, gürültü engelleyici özelliğin ses bozulmalarına engel olduğunu ve anlaşılabilirliğin yüksek olduğunu belirtmeliyiz.

steelseries arctis1 wireless 005

Kulaklığın diğer kablosuz özelliklerine bakacak olursak, kapsama alanı tarafında 9 metrelik bir menzil alanı sunuluyor. Ayrıca kablosuz kullanımda kulaklık, tam şarj ile 20 saate varan kullanım performansı sunabiliyor. Diğer tarafta kulaklığı şarja takılı olarak kullanabilmek de mümkün.

steelseries arctis1 wireless 002

Son olarak Arctis 1 Wireless’in yazılım desteğinin bulunduğunu belirtelim. Bu noktada SteelEngine yazılımı ile özelleştirebileceğiniz kulaklıkta ekolayzer ayarlamaları, dinamik genişlik ve mikrofon kayıt ayarlamaları yapabilmeniz mümkün. 

steelseries arctis1 wireless 006

Hocanın Yorumu

Arctis ailesinin son üyesi Arctis 1 Wireless, Arctis 1 kulaklığın kablosuz tarafta geliştirilmiş en iyi çözümü olarak karşımıza çıkıyor. Sunduğu kayıpsız kablosuz desteği, çoklu platformlarda güçlü uyumluluk ve ses kalitesinden ödün vermeyen donanım ile SteelSeries Arctis 1 Wireless, taşınabilir kulaklık modelleri içerisinde erişilebilir en güçlü model olarak karşımıza çıkıyor.

editör onaylı tavsiyeli fiyat performans ödül

Dolayısı ile kulaklık tarafında hem gaming hem de günlük kullanım amacı ile seçim yapacak olan kullanıcılar için güçlü bir alternatif olan SteelSeries Arctis 1 Wireless, PC Hocası tarafından da fiyat performans ve tasarım ödüllerine layık görülüyor. 

SteelSeries Arctis 1 Wirelees kulaklık incelememizi burada bitirirken ürün ile ilgili video incelememiz aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

9 YORUMLAR

  1. Kulakligi bugün aldım teknosadan pc de güzel çalışıyor yalnız samsung telefonumda typ-c ile bir türlü baglamayamadim typ-c takıyorum telefonuma ama bağlanmıyor yardim erebilirmisiniz

    • Kankam 3.5 mm jak kiriş varsa olmaz çalışmaz diye biliyorum yeni nesil olan telefonlar varya şarj girişi typ-c ordan ses veriyo telefonda 3.5 mm jak olmaması lazım

  2. Hem pc de hemde günlük hayatta kullanacağım.Müzik için ses Kalitesi Nasıl acaba .
    telefon kulaklıklarının tasarımı ve büyüklüğü pek hoşuma gitmiyor buna göz diktim.Veya Önereceğiniz başka bir alternatif varmı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler