Perşembe, Nisan 25, 2024

Şubat 2021 Güvenlik Yamasını İçeren Windows 10 Güncellemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10 kullanıcıları genellikle bir güncelleme yüklerken sık sık sorunlarla karşılaşırlar, ancak Microsoft bu kurulum sorunlarını çözmek için çok fazla çalışıyor. Geçen yıl şirket, tüm güncelleme sürecini kolaylaştırmak ve Windows 10 yükleme sorunlarını azaltmak amacıyla yığın güncellemelerini ve en son toplu güncellemeyi “tek bir paket tasarımına” sunacağını söyledi.

Şirket nihayet Windows 10 Şubat 2021 yamasını yayınlayarak sözünü yerine getirdi. Microsoft, SSU’nun (hizmet yığını güncelleştirmesi) artık Windows 10 sürüm 1809 veya daha yeni için aylık toplu güncelleştirmeyle birleştirildiğini onayladı.

İlginç bir şekilde, Microsoft Şubat 2021 güncelleme değişiklik günlüğünde bu değişiklikten bahsetmedi, bunun yerine destek belgelerinin çoğundaki değişiklikten bahsetti.

windows 10 surface laptop 100739637 large 1024x684 1
Şubat 2021 Güvenlik Yamasını İçeren Windows 10 Güncellemesi 2

Değişiklikleri görebilmeniz için bilgisayarınızda Windows 10’un güncel versiyonlarından 1809 güncellemesine veya Ekim 2018 güncellemesine ve daha yenisine sahip olmanız gerekmektedir. En son Windows Şubat 2021 yamasını yükledikten sonra artık hazırsınız! Önümüzdeki ay alacağınız bir sonraki Toplu güncelleme, hizmet yığını güncellemesini içerecektir.

Farkında olmayanlar için, hizmet yığını güncellemeleri çoğunlukla güncelleme süreci için güvenilirlik iyileştirmeleri içeriyor ve her ay yayınlanıyor ve bu güncellemeler atlanabildiğinden, çoğu kullanıcı SSU’ları yükleme ihtiyacı hissetmiyor. Bunu yapmak, toplu bir güncelleştirme sırasında sorunlara neden olabilir ve bu nedenle Microsoft, bu iki güncelleştirmeyi bir araya getiriyor. Artık SSU’ları istesenizde istemeseniz de yüklüyor olacaksınız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler