Çarşamba, Nisan 24, 2024

Teamgroup T-force Vulcan DDR5 RAM Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teamgroup, bugün özel bir etkinlik düzenleyerek yeni ürünlerini sahneye koydu. Markanın en çok dikkat çeken ürünü ise DDR5 RAM modelleri oldu. 2 ayrı RAM modeli tanıtan marka ilk olarak Teamgroup T-force Vulcan DDR5 RAM serisini öne çıkardı.

DDR4 modellerine göre yeni nesle geçiş serisi de diyebileceğimiz DDR5 modeli, çok daha iddialı geliyor. Temelde oyuncuları hedef alan serinin özelliklerine de bakalım.

Kaçırmayın: Tower 100 Mini için Yeni Renk Metalik Altın

Teamgroup T-force Vulcan DDR5 RAM Özellikleri Neler?

Tanıtımı canlı takip ettim dostlar. Bu nedenle tanıtımda ne söylendiyse, özellikleri de ona göre paylaşacağım. Sonrasında daha fazla detay verilecek olursa, yazımızı güncelleriz.

Yeni RAM’e baktığımız zaman, yeni alüminyum soğutucu bloklarla donatıldığını görüyoruz. Kırmızı ve siyah seçeneklerinin olduğu Teamgroup T-force Vulcan DDR5 serisinde, soğutucu bloklar ısıyı yukarıdan aşağıya hızlıca uzaklaştıran soğutma jeliyle beraber geliyor.

Genel tasarımın da şık olduğunu söyleyebilirim. Onun dışında yeni seride DDR4 modellerine göre hem voltaj kaybı azaltılmış hem de verim arttırılmış. Voltaj dönüşümünden sorumlu olan PMIC’ler, direkt olarak RAM içerisine taşınmış.

PMIC bileşen anakart yerine direkt olarak bellek üzerine yerleştirildiğinden, voltaj dönüşümlerinin doğrudan bellek tarafından gerçekleştirilmesi sağlanmış ve bu da voltaj düşüşlerinin azalmasıyla verimi arttırmış.

Teamgroup T-force Vulkan DDR5 RAM

E tabii ki bunların yanında Teamgroup T-force Vulcan DDR5 RAM ile beraber hız aşırtma konusunda daha çözümler sunuluyor. RAM, Intel XMP3.0 ile tek tıklamayla hız aşırtma gerçekleştirebiliyor.

Ayrıca DRAM birimlerinde yer alan hataların direkt olarak otomatik düzeltilmesi adına yerleşik ECC de yer almakta. Bu da hız aşırtma artısının yanında kararlı bir performans sunulması için önemli bir adım diyebiliriz.

Teamgroup T-force Vulcan DDR5

Şimdilik yeni RAM’ler için öğrendiğimiz detaylar bunlar. Serinin 2 X 32 GB şeklinde çift kanallı olarak sunulacağı da açıklanmış durumda. Yani tek birimde 32 GB bellek kapasitesi ve 5200 MHz kadar ulaşan hız göreceğiz.

Ne zaman satışa sunulacakları konusunda kesin bir bilgi olmamakla beraber 2021 yılının 4.çeyreği işaret edilmekte.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler