Salı, Nisan 23, 2024

The Crew 2 İncelemesi! (Detaylı)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ubisoft‘un yeni oyunu The Crew 2, yeni haritalar, yeni arabalar ve gerçek ötesi grafikleri ile birlikte çıkış yaptı. Gelin oyun piyasasının en iyi grafiklerine sahip olan oyunu The Crew 2’yi detaylıca inceleyelim.

Dünya’nın en gelişmiş yarış oyunu olmaya aday olan The Crew 2, oyunculara açık dünyada en iyi yarış deneyimini sunuyor. Birden çok oyun modunu içerisinde barındıran The Crew 2 hem havada, hem karada, hemde suda yarış olanağı sunuyor.

The Crew 2, istediğiniz her aracı sürmenize ve her ortamda yarışabilmenize olanak sağlıyor. Aynı zamanda Online sunucularda Dünya’nın her yerinden insanlarla yarış yapabildiğiniz gibi arkadaşlarınızla oyunun devasa haritasında gezme imkanınada sahipsiniz.

the crew 2 4

Oyun Nasıl Başlıyor?

Oyunu ilk açtığımızda bize ilk olarak bir karakter seçmemizi söylüyor. Oyun tarafından hazırlanan karakterlerden birini seçtikten sonra ekrana bir sinematik giriyor ve arkasından bizi yarışın ortasına atıyor.

İlk olarak Porsche GT3 RS ile karada inanılmaz bir yarışın içerisinde dahil oluyoruz. Arazide başlayan yarış şehrin içinde devam ediyor ve bu kısımda oyunun mükemmel grafikleri oyunculara yarışın içindeymiş gibi hissettiriyor.

the crew 2 6

Biraz ilerledikten sonra bir ara sahne ile bizi sürat motoruna yönlendiren oyun, yarışı denizde sürat motorları ile devam ettiriyor. Şehrin ortasından geçen bir nehir üzerinde yarşırken yine ilerlediğimizde bir ara sahne daha giriyor ve bu seferde kendimizi uçak kullanırken buluyoruz.

Şehrin üzerinde, bulutların arasında ilerlerken, aynı zamanda oyunun belirlediği bölgeler içinden geçmeye çalışıyoruz. İlk sahneden aksiyonu doruklarına kadar yaşatan The Crew 2, devamında son bir ara sahne ile oyunun ilk bölümünü bitiriyor.

Daha sonrasında ekrana bir harita getiren oyun, oyunculara ilk defa devasa haritasını gösteriyor. Harita üzerinde ilk kısımda 4 adet yarış bölgesi sunan The Crew 2, oyuncuların kariyerlerine başlamalarını sağlıyor.

the crew 2 7

Oyun İçeriği ve Oynanış!

Oyunun içeriğinin oldukça geniş olduğundan bahsetmiştik. Bunların başında devasa haritası yer alıyor. Amerika kıtasında geçen oyunun haritası o kadar büyük ki bir ucundan bir ucuna karadan 1 saatte ulaşılıyor. Haritanın en solu ve en sağı arasındaki mesafe ise 45 dakika. Ki bu gerçek zaman ile.

Oyun sadece araba yarışından ibaret değil. Havada,karada ve denizde yarışabiliyorsunuz. Yani oyun içerisinde sürat teknesi, Jetstream tekneler, yarış uçakları, akrobasi uçakları, motosikletler, canavar kamyonlar, hiper arabalar, drag araçları, drift araçları, motocross motosikletler ve helikopterler mevcut.

the crew 2 2

Oyun başta size 3 adet aracı ücretsiz olarak sunuyor. Bunlardan birini seçtiğinizde yarışlara katılarak para kazanabiliyorsunuz. Dahasında istediğiniz aracı galeriden satın alabiliyorsunuz. Oyundaki hemen hemen her araç geliştirmeye açık.

Yani bir araç aldığınızda bu aracın performansını geliştirmeniz mümkün. Aynı zamanda araca Modifiye yaparak aracın daha iyi bir görünüme sahip olmasınıda sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca aynı tür iki araca sahipseniz önceki aracınızdaki performans geliştirmelerini yeni aracınıza aktarabiliyorsunuz. Buda yeni aracınızın gelişimini daha hızlı kılıyor.

Oyun içerisinde sokak yarışları, off-road, pro yarışlar ve serbest stil olmak üzere 4 ana tür bulunuyor. Bu türlerin alt dallarında ise Drag, Hypercar, Powerboat ve Drift‘in bulunduğu 14 ayrı mod daha mevcut. Yani The Crew 2, her tür ortamda her tür yarışı sunuyor.

the crew 2 5

Bu yarışların her biri farklı araçlar istiyor. Yani Drift yapmak için formula aracı kullanamıyorsunuz. Yine bu yarışların bitişinde oyun Lootbox atıyor. Bu Lootbox’ların içinden performans geliştirecek eşyalar çıkıyor. Tabi bu kısımda şans devreye giriyor.

Açık dünyada gezerken başka araçları kullanmanızda mümkün. Yani araba ile gezerken bir anda nehir üzerindeki sürat motoruna geçebilirsiniz. Bu kısımda en önemli unsur ara sahne. Bu işlemi gerçekleştirirken herhangi bir ara sahne veya beklemenizi gerekirecek bir kısım bulunmuyor. Siz geçiş komutunu verdiğiniz an denizdeki veya havadaki aracınıza anında geçebiliyorsunuz.

Tabi yarış oyunlarında araç kontrolü en önemli unsur. Keza araç kontrolleri kötü olduğunda yarış oyunu olmasının bir anlamı kalmıyor. The Crew 2 bu anlamda beklenilenin çok çok üstünü veriyor. İster arazide, ister kayalıklarda ister asvaltta ilerleyin araç kontrolleri kendini bozmuyor ve her bir bölgede oyuncuya farklı bir his yansıtıyor. Böylece oyunun gerçekçiliği de en üst seviyeye çıkıyor.

the crew 2 1

Oyun Grafikleri Nasıl?

Gelelim oyunun grafiklerine. Baştada belirttiğimiz gibi The Crew 2 olağanüstü grafiklere sahip. GTA 5’in grafiklerini bilenler hem havada hem karada hem suda mükemmel göründüğünü bilirler. Ubisoft ise üzerine birçok şey eklemiş ve olağanüstü grafiklere sahip bir oyun ortaya çıkarmış.

the crew 2 3

Oyunda gece sokak lambalarının yere verdiği ışık mükemmel ötesi bir görüntü oluştururken, güneşin batışı da oyuna bambaşka bir şekilde yansıtılmış. Denizde motorun yaptığı dalga oyun grafiklerinin mükemmeliğini ortaya koyarken, uçakla şehri seyrettiğimizde grafik alanında ne kadar uğraşıldığını da görebiliyoruz. Kısacası oyunun grafikleri olağanüstü!

Oyun Sesleri Nasıl?

The Crew 2’de en merak ettiğim şeylerden birisi oyun sesleri idi. Özellikle araç sesleri benim için oldukça önemlidir. Ancak The Crew 2 benim beklediğimin fazlasını karşıladı. Özellikle turbo sesleri beni benden aldı.

Motor sesleri o kadar iyi ayarlanmış ki araba ile şehir içerisinde gezerken aldığım zevki tarif edemem. Vites değişimlerinde aracın çıkardığı motor ve turbo sesi adeta size o aracı gerçekten kullanıyormuş gibi hissettiriyor.

the crew 2 8

Ortam seslerine baktığımızda gerek gezerken gerek yarış esnasında rahatsız etmeyen ancak olması gereken gerçekçi bir ortam sesi olduğunu görebiliyoruz. Tabi havadaki rüzgar sesi ve denizdeki su sesi oyuna bambaşka bir hava katıyor.

Genel Değerlendirme!

The Crew 2‘ye genel olarak göz attığımızda bir araba tutkunu olan beni oldukça etkiledi. Keza araçların modellemeleri ve sesleri o kadar mükemmel ki sanki gerçekten o aracı sürüyormuş gibi hissettiriyor.

Oyun içerisinde birden çok yarış türünün bulunması oyun zevkini 10 katına çıkarıyor. Drift, Off-Road ve Drag gibi türlerin bir arada bulunması oldukça hoşken; Deniz ve hava yarışları oyuna farklı bir heyecan katıyor.

Oyun içeriğine baktığımızda oyun olması gerekenden fazlasını sunuyor. Ancak burada bir eksiklik mevcut. Oyunda genel olarak 2000 yılı sonrası araçlar bulunuyor. Ayrıca Mitsubishi ve Subaru araçları oyunda mevcut değil. Bu kısımda The Crew 2’ye bir eksi puan veriyorum.

Grafik anlamında oyun beni fazlasıyla tatmin etti. Özellikle gün batımı ve yağışlı havalar oldukça harika bir görüntüye sahip.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler