Salı, Nisan 23, 2024

Thermaltake ARGENT H5 RGB Oyuncu Kulaklığı Nasıl? Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Thermaltake, daha çok oyuncu bileşenleri ile bilinen markalardan birisi. Fakat marka oyun keyfini maksimuma çıkaracak olan oyuncu ekipmanları da sunuyor. Thermaltake ARGENT H5 RGB oyuncu kulaklığı bu ekipmanlardan sadece bir tanesi.

Yakın zamanda tanıtılan yeni oyuncu kulaklıkları, RGB artısıyla beraber şık bir tasarım ve iddialı özelliklerle geliyor. Kulaklığı gören, merak eden takipçilerimiz için biz de şu kulaklığın özellikleri neler bir bakalım istedik. Tasarımda nasıl bir yapı var ve özellikler yeterli mi gibi detaylardan söz edelim.

Kaçırmayın: ASUS RX 6600 XT İncelemesi 

Thermaltake ARGENT H5 RGB Tasarım Detayları

Kulaklığa dışarıdan baktığınız zaman, bunun bir oyuncu kulaklığı olduğunu anlıyorsunuz. Bir kere bir hayli geniş kulak yastıkları göze çarpan ilk kısım oluyor. Sonrasında ise bu kapak üzerinde yer alan RGB ışıklandırma dikkat çekiyor.

Kulaklık kapaklarının üzerinde Thermaltake logosunda ve kapakların çerçeve kısmına eklenen RGB ışıklandırmada, farklı efektleri kullanmanız da mümkün. Burada toplam 4 farklı efekt kullanılmakta.

Thermaltake ARGENT H5 RGB

  • Sarmal Gökkuşağı
  • Yılan
  • Gör Kırpışı
  • Nabız

Olmak üzere 4 farklı ışıklandırma efektine yer veriliyor. İstediğinizi seçip kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında kulaklık yastıklarına baktığımız zaman kumaş tercihi kullanılmadığını görüyoruz. Suni deri bir yastık tercihi yapılmış ve bu da ses yalıtımını arttırmış gibi gözüküyor.

Kulaklık başlıklarında kullanılan yastıkları ayrıca hafızalı köpük malzemeden seçildiğini de ekleyelim. Burada içe doğru katlanabilir kulak başlıkları için söyleyeceğimiz son şey ise mikrofon olacak. Burada tak çıkar mikrofon kullanılmış. Takıp çıkarılabilen mikrofon kullanışlı duruyor.

Thermaltake ARGENT H5 RGB

Kulak yastıklarından üst kısma çıktığımız zaman ise ergonomik bir kafa yastığı görüyoruz. Thermaltake ARGENT H5 RGB bu kısımda da 15 seviyeli olarak ayarlanabilen kafa bandı sunuyor. Yumuşak bir malzemeye yer verilmesi, uzun kullanımlardan kafa bandının kafayı rahatsız etmesinin önüne geçmiş. Tabii ki markanın burada söylemi doğru mu değil mi uzun kullanım testlerine bakmak lazım.

  • Ölçüler: 220 mm X 230 mm X 58 mm
  • Ağırlık: 359 gram

Tasarım için vereceğimiz başka bir detay kalmadı. O zaman geçelim teknik özelliklerde neler olduğu kısmına.

ARGENT H5 RGB Teknik Özellikleri

Başta dediğimiz gibi Thermaltake, iddialı bir oyuncu kulaklığı sunmak istemiş. Teknik açıdan baktığımız zaman ise söz edilen donanımlar gerçekten iddialı donanımlar. Bu kısımlara da ayrı ayrı bakmak istiyorum.

DTS HeadphoneX v2.0: 7.1 surround sistemi oyuncu kulaklıklarında önem verilen konulardan biri. Çünkü bu özellik, sesleri hissetmenizi sağlıyor. Düşmanlarınızın nereden geldiğini, bulunduğunuz ortamdaki çevre seslerini algılamanız sağlanıyor.

Bu da demek oluyor ki oyunun gerçeklik hissi artıyor. Thermaltake ARGENT H5 RGB, 7.1 surround sisteme sahip. Üstelik standart sistemlere göre daha iyi olduğu belirtilen DTS HeadphoneX v2.0 teknolojisi kullanılmış.

Thermaltake ARGENT H5 RGB

50 mm sürücüler: Ses kalitesi konusunda önemli olan sürücüler için seçim yüksek çözünürlüklü 50 mm sürücülerden yana kullanılmış. 20 Hz ile 40 kHz arasında frekans değerlerine sahip olan sürücüler, bozulmaları en aza indirmek üzerine tasarlanmış.

Ses kalitesi noktasında, daha fazla ayrıntının yakalandığı söylenmiş. Hi-Res Audi özellikli olduğu söylenen Thermaltake ARGENT H5 RGB, başarılı sürücülere sahip gibi gözüküyor.

Anında Ses Kontrol Sistemi Aparatı: DTS 7.1 surround sesi etkinleştirme, anlık ses kontrolü yapmak gibi işlevler için kulaklığın yanında bir de ses kontrol kutusu bulunuyor. Pratiklik kazandırmakta.

Thermaltake ARGENT H5 RGB

Çift Yönlü Mikrofon: Tasarım kısmında söylediğimiz gibi Thermaltake ARGENT H5 RGB oyuncu kulaklığında tak çıkar çift yönlü bir mikrofona da yer verilmiş durumda.

ITake Engine Yazılımı: Hem mikrofon ayarlarını yapmak hem de RGB aydınlatmalar için düzenlemelerinizi gerçekleştirmeniz adına bir de yazılıma yer verilmiş. Bu yazılım üzerinden ses ayarlarına kadar her şeyi düzenleyebiliyorsunuz. Zaten ışıklandırma kısmında Razer Chroma uyumu da var ama yine siz de kafanıza göre ayarlamalar yapabiliyorsunuz.

Thermaltake ARGENT H5 RGB

Ek Teknik Özellikler

  • MIC frekans değeri: 100 Hz – 10 kHz
  • MIC Empedans değeri: 2.2k ohm
  • Kanal: DTS 7.1 surround
  • Frekans Tepkisi: 20 Hz – 40 kHz
  • Duyarlılık: 118 ± 3dB

Thermaltake ARGENT H5 RGB oyuncu kulaklığı için söyleyeceklerimiz bu kadar. Özelliklere baktığımızda başarılı bir oyuncu kulaklığı gibi duruyor. Ama tabii ki kesin konuşmak adına uzun kullanım testlerini görmek lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler