Salı, Nisan 23, 2024

Türk Telekom Operatörlere Sunduğu Hat Kiralama Bedeline %66 Zam Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

1 Ocak 2019 itibari ile kalkacak olan Adil Kullanım Kotası (AKK) hala ortalığı karıştırmaya devam ediyor. Operatörlerin sunmuş olduğu paket çözümleri zaten bir kaç haftadır gündemdeyken, şimdi de Türk Telekom alt yapısını kullanmak için kira ödeyen diğer operatörlere %66 civarında zam yaptı.

Bu da çok yakın zaman içerisinde hemen hemen tüm operatörlerin internet ücretlerinde zam alması anlamına geliyor. Türk Telekom tarafından sunulan bu paketin içeriği eğer Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından onaylanırsa, yeni zamlı fiyatlara hazır olun.

TurkNet Konu ile İlgili Açıklama Yaptı

TurkNet Bireysel İş Geliştirme Birimi Sorumlusu olan Genel Müdür Yardımcısı Sinan Durmuş konu ile ilgili açıklama yaparak şunları söyledi;

“Sözcü’den edindiğimiz bilgiye göre; Türk Telekom‘un yeni hat kiralama bedellerini eski müşterileri için, düşük hızda %66, yüksek hızda ise %4.6 arttırdı. Üzerine de vergileri koyunca operatörlerin yapacakları zam oranı, bu rakamların çok daha üzerinde olacak. Alternatif operatörlerin 16 Mbps hızındaki internet için, KDV dahil Türk Telekom’a vereceği para 43 TL civarında. Satarken hiç kâr etmeden satacak olsa bile, 58 TL‘ye satması gerekiyor. Ancak satış, destek, altyapı masrafları ve %25.5 KDV ve Özel İletişim Vergisi’ni de koyduğunuzda, vatandaşa bu fiyatlar 80 TL civarını bulur. Bu da %86 zam anlamına geliyor.”

turk telekom zam

Evet yukarıdaki açıklamalar sanırım her şeyi özetliyor. Ne yazık ki biz yorum yapmaktan yorulduk. Artık mikrofonu size uzatıp fikirlerinizi ve yorumlarınızı merak ederek konuyu burada noktalandırıyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler