Cuma, Nisan 26, 2024

Twitter, SMS ile Tweet Hizmetini Kapatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

SMS teknolojisi ile Tweet bildirimleri alma özelliği devre dışı bırakıldı.

Twitter’ın SMS sistemi, çoğunlukla Twitter’ı artık kısa mesaj aracılığı ile SMS üzerinden kullanabilmek için amacı ile oluşturulmuştu. Geçtiğimiz hafta Twitter, SMS üzerinden tweet paylaşma hizmetini kapatarak tarihin tozlu sayfalarına gömdü. Bu özelliği halen sıkı sıkı kullanan birkaç ülkede bu özellik halen faaliyet gösteriyor.

Şirketin aldığı bu karar, mobil uygulama ve web sitesi üzerinden platformu kullanan kişiler tarafından önemli bir sorun teşkil etmeyecektir lakin halen tweetleri okumak için SMS teknolojisini kullanan kişiler bu alınan karardan şikayetçi

Twitter ilk piyasaya çıktığı zaman SMS teknolojisi baz alınarak kurulmuştu. Orijinal 140 karakter sınırı kısa mesaj boyutlarına göre uyarlanmıştı ve tamamen SMS üzerinden yeni tweetler gönderip almanız gerekiyordu.

twitter gelen sms nasıl kapatılır
Twitter, SMS ile Tweet Hizmetini Kapatıyor 2

SMS ile Tweet özelliği güvenlik açığı yaratıyordu

Twitter, güvenlik sorunları nedeniyle geçtiğimiz Eylül ayında SMS yoluyla tweet oluşturma özelliğini devre dışı bıraktı. O dönem bir takım kötü niyetli kişiler Twitter CEO’su Jack Dorsey’in telefon numarasına erişebildiler ve bu noktada SMS özelliğinden faydalanarak kendi hesabından tweet atabildiler.

Bir Twitter sözcüsüne göre, bu son güncellemenin “insanların hesaplarını güvende tutmalarına” yardımcı olmak ile ilgili olduğu da söyleniyor. Tweetleri göndermek yerine, tweet’leri alırken riskin ne olduğu tam olarak belli değil, ancak Twitter bir süredir bu özelliği niçin devre dışı bırakacağını düşünüyordu.

İnsanlar SMS üzerinden tweet aldığı zaman, onlara reklam görüntülenemiyordu, bu nedenle insanların uygulamayı kontrol etmesini tercih eden şirket bu bağlamda servisi kapatma kararı aldı.

Twitter sözcüsü, “Twitter’ın geri kalanını SMS özelliği yle kapattık, ancak twitter’ı kullanmasına güvenen birkaç ülke dışında.” dedi. Twitter, kimlik doğrulama kodları gibi hesapların güvenliğini sağlamak için “önemli SMS mesajları” göndermeye devam edecektir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler