Cumartesi, Nisan 20, 2024

Ünlülerin Twitter Hesapları Hacklendi – Hangi Ünlülerin Hesapları Çalındı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter’ın başı sistem açıkları ile dertte. Çok yakın bir zamanda dev platform üzerinde çekirdek bazında açıklar olduğu ortaya çıkmıştı. Bu açıkların ortaya çıkmasının üzerinden birkaç gün geçti geçmedi, hackerlar ünlülerin Twitter hesaplarını hackledi.

Henüz yeni ortaya çıkan olayda, hackerların ünlülerin hesaplarını kullanarak birçok kullanıcıyı dolandırdığı da ortaya çıkmış durumda.

Kurumsal kimliğe sahip olan birçok ünlünün Twitter hesabı hacklendi

Elde edilen son bilgilere göre hackerlar, kurumsal kimliği olan ünlülerin Twitter hesaplarını hacklediler. Aralarında Elon Musk, Bill Gates gibi isimlerin bulunduğu ünlülerin dışında CoinDesk, Apple, Binance gibi çok sayıda kurumsal hesabın da ele geçirildiği ortaya çıktı.

Twitter hacklendi

Ele geçirilen hesaplar üzerinden paylaşım yapan hackerlar, kullanıcılardan BTC isteğinde bulundu. BTC cüzdan kodlarının paylaşıldığı mesajlara ne yazık ki inanan kullanıcılar da oldu ve sadece saatler içerisinde 3 BTC toplandığı iddia ediliyor.

Hackerların kullanıcılardan BTC almak için paylaştıkları mesajlar ise çok dikkat çekici. Mesela Bill Gates’in resmi hesabından yapılan paylaşımda, BTC cüzdan koduna yer veriliyor ve kullanıcıların hemen 1000 dolar değerinde BTC göndermesi halinde, 30 dakika içerisinde 2000 dolar geri ödeme yapacağı söylenmekte. Dediğimiz gibi ne yazık ki buna inanan kullanıcılar da var ve ciddi bir dolandırıcılık söz konusu.

Twitter hacklendi

Twitter Core kaynaklı olduğu söylenen açık hakkında ve yaşanan olay üzerine henüz Twitter bir açıklama yapmadı. Görünen o ki genel olarak yaşanan bir sıkıntı var ve Twitter hacklendi. Hesapları ele geçirilen kurumlar ve ünlü isimlerden de bilgilendirme gelmedi. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Güncelleme 1: İlk belirlemelere göre hack saldırısında şu ana kadar 110 bin dolar civarında bir vurgun yapıldı. Tabii ki bunlar resmi rakamlar olmamakla beraber güçlü iddialar.

Hacklenen hesapların içerisinde Kanye West, Barack Obama, Mike Bloomberg, Uber gibi başka ünlü hesaplarda olduğu ortaya çıktı. Şimdiden olayın Twitter’a etkisi borsada %4.12 değerinde bir düşüş olarak yansıdı. Bakalım daha neler olacak?

Güncelleme 2: Twitter destek hesabından konuya ilişkin bir paylaşım geldi. Sorunu kabul eden sosyal medya devi, şu an incelemelerin devam ettiğini belirtirken önlemlerin alınacağını da duyurdu.

Güncelleme 3: Twitter sorunu çözene kadar doğrulanmış hesapların paylaşım yapmalarını engelledi. Konunun haber linki: Twitter, Doğrulanmış Hesaplardan Paylaşım Yapmaya İzin Vermiyor

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler