Cuma, Nisan 26, 2024

WhatsApp, Facebook’u Geçmeyi Başararak Dünya’nın En Popüler Sosyal Medya Uygulaması Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir araştırma şirketi olan App Annie tarafından derlenen en son yıllık “Mobile Of State” raporuna göre, WhatsApp’ın aktif olan aylık kullanıcı sayısı 1.5 milyarı aşarak dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olmayı başardı.

App Annie tarafından yayınlanan bu raporun detayları haberimizde.

WhatsApp’ın Aktif Kullanıcı Sayısı 1.5 Milyarı Aştı

Biran Acton ve Jan Koum tarafından 2010 yılında kurulan popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda 19 milyar dolar karşılığında Facebook’a satılmıştı.

Bugün ortaya çıkan rapora göre WhatsApp aktif 1.5 milyar kullanıcısı ile, Facebook’u geçmeyi başararak dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması haline geldi.

2017 yılında aktif 2 milyar kullanıcı sayısına ulaşmayı başaran Facebook popülerliğini kendisinin sahip olduğu bir diğer sosyal medya platformu olan İnstagram’a kaymış durumda.

2018’in ilk aylarında Facebook ne kadar yükselişte olsada senenin sonlarına doğru WhatsaApp’ın Facebook’u geçtiği görülüyor.

Facebook mobile monthly active users

Oldukça hızlı bir şekilde büyümeye devam eden WhatsApp’ın önümüzdeki senelerde diğer sosyal medya uygulamalarını geçerek liderliği ele alacağı öngörülüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler