Perşembe, Nisan 25, 2024

WhatsApp, Parmak İzi ile Giriş Yapma Özelliğini Android için Yayınladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekstra güvenlik düzeyi; WhatsApp, bu yılın başlarında iOS sürümüne biyometrik güvenliğin eklenmesinin ardından, uygulamasının artık Android’de parmak izi ile kilitlenebileceğini duyurdu. Özelliği açmak, telefonunuzun kilidini açtıktan sonra bile uygulamanın kilidini açmak için parmak izinizi kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Bir bankacılık uygulamasında bulabileceğinize benzer ekstra bir güvenlik düzeyidir.

Bölge, bölge açılacak

Güncelleme henüz tüm bölgelerde mevcut görünmüyor, ancak WhatsApp özellik geldiğinde, uygulamanın Gizlilik ayarları menüsünden ekstra güvenlik geçişleri yapabileceksiniz diyor. Uygulamanın kilidini açtıktan sonra bir saat veya 30 dakika boyunca kilidi açık kalmasını sağlayacak seçenekler mevcut ve ayrıca iletilerinizin içeriğinin bildirimlerde görünmesini önlemek için de bir geçiş bulunuyor.

Yüz Kilidi Eksik

WABetaInfo’nun Ağustos ayında uygulamanın beta sürümünde göründüğünü bildirmelerinden bu yana bu özelliğin Android’e geldiğini biliyoruz. Ne yazık ki, iOS platformunda iken, bu özellik hem Touch ID hem de Face ID’yi desteklerken, WhatsApp’ın duyurusunda yüz kilidinin açılmasından bahsedilmediğinden Android kullanıcıları sadece parmak izi kilidini açmakla sınırlı görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler