Cuma, Nisan 26, 2024

WhatsApp Topluluklar Nedir? Ne Zaman Kullanıma Girecek?

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp Topluluklar güncellemesi 2-3 aydır gündemde. Anlık mesajlaşma uygulamasının etki alanını biraz daha genişleteceğini düşündüğümüz yeni özellik için birçok kez sızıntılar gerçekleşti.

Fakat resmi tanıtım bir türlü yapılmamıştı. 14 Nisan’a kadar. Firma uzun süredir sızıntılar üzerinden konuşulan bu yeni özellik için duyuruyu gerçekleştirdi. Resmi blog sayfası üzerinden de yeni bölüm için bir basın bildirisi yayınlandı. Tabii ki şimdi merak edilen bu yeni özelliğin ne olduğu. Öğrendiklerimiz ve basın bildirisine göre yeni özelliği açıklama çalışalım.

WhatsApp Topluluklar Nedir?

WhatsApp Topluluklar; ayrı ayrı çok sayıda grubu, tek bir çatı altında toplamayı sağlayacak ve grupların yönetimini kolaylaştıracak yeni bir bölümdür.

Bu yeni sekme sayesinde, özellikle çok sayıda grubu yönetmek durumunda olan işletmelerin, kâr amacı gütmeyen kuruluşların ve küçük işletmelerin işleri kolaylaştırılmış olacak. Tek tek birçok grup açmak yerine, tek bir yerden yönetilen ve tüm grupları tek çatı altında toplayan topluluklar sekmesi çok daha mantıklı.

Özellik çok yeni bu yüzden açıklamakta biraz zor ama WhatsApp’ın verdiği örnek üzerinden giderek biraz daha detay verelim.

WhatsApp Topluluklar

– Örneğimize Geçelim –

Diyelim ki bir bir sivil toplum kuruluşu var. Çeşitli insani yardım çalışmaları yapıyor. Bu kuruluşun, operasyonları için kurduğu farklı WhatsApp grupları var. İşte gıda yardımı için farklı bir grup, barınak çalışmaları için farklı bir grup gibi gibi. Her grubun kendi içerisinde üyeleri var ve her grup aslında kendi alanıyla ilgileniyor.

Mevcut sistemde ayrı ayrı tüm bu grupları yönetmek ve grup üyeleriyle kararlar almak ya da planlamalar yapmak oldukça zor. İşte WhatsApp Topluluklar burada devreye girecek.

Artık örneğimizde bahsettiğimiz bu sivil toplum kuruluşunun yöneticileri, ayrı ayrı halde olan tüm bu grupları, sivil toplum kuruluşunun topluluk sayfasında toplayabilecek.

Oluşturulan toplulukta kuruluş hakkında bilgi verilebilecek. Kaç adet grubun olduğu ve bu grupların hangileri olduğu görülebilecek. Tüm grupları kapsayan duyurular yapılabilecek. Yani tek bir yerden çok sayıda grup organize edilmiş olacak.

WhatsApp Topluluklar

Paylaşılan görselleri de ekleyeceğim daha iyi anlayacaksınız. Böyle bakıldığı zaman WhatsApp Topluluklar ne kadar mantıklı bir sistem geliyor değil mi? Küçük işletmeler, sivil topluk örgütleri, okullar gibi birçok alanda yardımcı olabilir. Hatta geniş aileler için bile aile gruplarını yönetmede güzel bir yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Topluluklar için Diğer Detaylar Neler?

Artık az çok WhatsApp Topluluklar nedir anladık diye umut ediyorum. O zaman biraz söz edilen kurallardan ve detaylardan da bahsedelim. Bunları madde madde ele almak istiyorum.

Bir kere yeni sistemde mesajların yine uçtan uca şifrelenerek korunacağı söylendi. Yani yine gizlilik ve güvenlik sorununun olmaması sağlanacak.

Burada topluluk yöneticilerinin ise daha fazla yetkisi olacak. Gruplardaki gönderileri tüm kullanıcılardan silme, gruplardaki kişileri engelleme ve gruptan aynı zamanda topluluktan atma, topluluk içerisinde yer alan gruplara ayrı ayrı ya da topluca duyuru yapma gibi.

  • WhatsApp yetkileri yine yasadışı faaliyetlerde bulunan grupları ve toplulukları engellemeye devam edecek.
  • Toplulukları arama ve keşfetme gibi bir özelliğin olmayacağı söyleniyor.
  • Kullanıcılar artık dahil olmak istemedikleri WhatsApp Topluluklarından ayrılabilecek. Gruptan da sessizce ayrılma özelliği olacak. Kimin onları topluluklara ekleyip ekleyemeyeceğini seçebilecek.
  • Kullanıcılar dahil oldukları gruplar içerisinde mevcut sistemdeki gibi iletişimlerine devam edebilecek.

WhatsApp Topluluklar

Ne Zaman Kullanıma Girecek?

WhatsApp yeni bölüm üzerinde çalıştığını belirten açıklamalar yaptı. Yeni özellik için duyuru geldi ama henüz tüm kullanıcılara sunulmadı. Kesin bir tarih ise göremedik.

Evet WhatsApp Topluluklar için bizim söyleyeceklerimiz bu şekilde. İlerleyen zamanlarda kesinlikle daha fazla detay ortaya çıkacaktır. Özellikle kurallar konusunda daha fazla detayın gelmesi gerekiyor. İşleyişi de daha iyi anlayacağız. Gelen haberlere göre biz de içeriğimizi güncelleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

4 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Temel özellik güncellemesi olarak düşünebilirsiniz. Hem Android platformunda hem de iOS platformunda “Topluluklar” kullanılacak. Güncelleme tüm cihazlara ne zaman ulaşacak belli değil ama duyuru yapıldıysa, kısa süre içerisinde resmen “Topluluklar” sekmesi kullanıma başlayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler