Cuma, Mart 29, 2024

WhatsApp’a 3 Büyük Özellik Ekleniyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Anlık mesajlaşma uygulamalarından en popüleri olan WhatsApp, kullanıcıların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda yeni özellikleri yakın zamanda ekliyor. Whatsapp henüz bu özellikleri bir güncelleme yayınlayarak sunmasa da WABetaInfo 3 yeni özellik geleceğini söylüyor.

WhatsApp’ın yeni çıkartacağı özelliklerden 1 tanesini IOS platformuna sunmayacak.

Yeni Güncellemenin Amacı Ne?

WhatsApp yeni sunacağı güncelleme ile birlikte, Mesaj kutuları içerisindeki sürekli fırtlayan mesajları engellemeye çalışıyor. WhatsApp’ın yeni özellikleri Bağlantılı hesap, Sessiz mod ve Tatil modu

Bağlantılı Hesap

WhatsApp sunacağı bu özellik ile WhatsApp Business profilinizi, sosyal medya hesabınızı, Whatsapp ile bağlayarak sizin kullanımınıza sunacak. Bu özellik normal kullanıcılar için çok fazla önem arz etmese de, Şirketler, sosyal medyada Instagram, Facebook üzerinden satış ve hizmet sunan firmalar için ayrıca sosyal medya fenomenlerinin işine yarayabilir. WhatsApp ilk aşamada son dönemlerde çok sık kullanılan Instagram ile bağlantı özelliğini kullanabileceksiniz.  Bu özellik sadece sizin “Bu hesap benim.” demek için değil aynı zamanda Sosyal medya hesabınızın şifresini unuttuğunuz durumlarda şifrenizi kurtarabilecek ve hesaplar arası paylaşım yapabileceksiniz. 

Artık” Instagram sıktı WhatsApp geçelim.” Diyenler bu özelliği nasıl kullanır onlara kalmış. 🙂

WhatsApp bağlantılı hesap

Tatil Modu

WhatsApp’ın bize sunacağı 3 büyük özellikten bir diğeri ise Tatil ModuWhatsApp Tatil modu (Vacation Mode) özelliğini arşivlenen mesajlar için getiriyor. WhatsApp’ta eğer bir mesajı arşivlerin içine attınız. Daha sonra size WhatsApp‘tan bir mesaj geldiğinde bu arşivlenen mesaj Tatil Modu aktif ise WhatsApp ana ekrana geri dönmeyecek. WhatsApp Tatil modu aktif edildiğinde sadece gruplardaki mesajlar değil aynı zamanda bireysel mesajlarda bu arşivin içerisinde kalacak.

WhatsApp Tatil Modu

Sessiz Mod (Android)

WhatsApp çıkartacağı bu özelliği sadece Android platformundaki kullanıcılara sunacak. WhatsApp Sessiz Mod özelliği ile eğer bir mesajı Sessiz Mod‘a aldıysanız, o sohbetten gelen mesajlar WhatsApp ana ekranda bildirim sayısını arttırmayacak. 

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler