Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 10 Kullanıcıları Dikkat: Diskiniz Bozulabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Infosec araştırmacısı Jonas L, bir dosya sistemi yolunun bir parçasını oluşturduğunda herhangi bir Windows 10 sabit sürücüsünün bozulmasına neden olacak kısa bir dize keşfetti. Keşfedilen kısa dize, bir zip sürücüsüne ait parçayı, bir Windows 10 kısayolu üzerinden, özel hazırlanmış HTML belgeleri veya hatta bir dosya için bir simgenin yoluymuş gibi çeşitli şekillerde işletim sistemine iletilebilir.

Bu durum oldukça önemli çünkü birisinin bir ağ sürücüsünde bubi tuzaklı bir dosya oluşturabileceği anlamına gelir; bu, dizine göz atıldığında, sabit sürücünüzün bozulmasına neden olur.

Keşfedilen bu. tehlikeli dize $i30, bir NTFS aslında özniteliğidir ve bunu cd c:\:$i30:$bitmap olarak kullandığınız zaman disk sürücünüzü kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Tehlike yaratan dizenin neden sabit sürücünüzün bozulmasına sebep olduğu henüz bilinmemekte, ancak bildirildiğine göre $i30 gibi buna benzer türde bir dizi tehlikeli tetikleyici keşfedilmiş durumda ve genellikle çoğu Microsoft tarafından düzeltilmemiş vaziyette.

Microsoft konu hakkında bilgilendirme yaptı

“Microsoft, bildirilen güvenlik sorunlarını araştırma konusunda bir müşteri taahhüdüne sahiptir ve etkilenen cihazlar için mümkün olan en kısa sürede güncellemeler sağlayacağız.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • Reis benim bilgisiyarima Oytun hilesi yüklü çektim Windows güvenlik duvarı kapalıydı. Bitane adam buldum dedi gelsana öretiyimdedi indirdim 30 tane uyarı geldi PC kapandı PC açtım menü geliyor alakasız. Acayip menüsü hiç bişi yapa miyom sadece o menuvar naap maliyim bu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler