Çarşamba, Nisan 24, 2024

Windows 10X, Kendine Ait Sürücü Sistemine Geçiş Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10X, çok daha güvenilir, güvenli ve güncellenmesi kolay bir deneyim sunarak masaüstü Windows’taki birçok sorunu gidermeyi amaçlamaktadır. Görünüşe göre Microsoft’un bunu başarmak için planladığı yollardan biri daha kaliteli sürücüler.

WindowsLatest tarafından elde edilen bir Microsoft destek belgesinde, Microsoft’un eski Evrensel Sürücü sınıflandırma modelini bıraktığını ve yakında sürücüleri Windows Masaüstü Sürücüleri veya Windows Sürücüleri olarak sınıflandıracağını doğruluyor.

Windows 10X drivers
Windows 10X, Kendine Ait Sürücü Sistemine Geçiş Yapıyor 2

Windows Sürücülerinin katı güvenilirlik ve hizmet gereksinimlerini karşılaması gerekir ve hem Windows 10 hem de Windows 10X’te kullanılabilir.

Aksi takdirde, sürücüler Windows Masaüstü sürücüleri olarak sınıflandırılır ve bunlar yalnızca Windows 10 2004 ve üzeri sürümlerde kullanılabilir. Windows Masaüstü sürücülerinin Windows Donanım Uyumluluk Programı tarafından onaylanması gerekmez, ancak Windows Sürücüleri için zorunludur.

Windows Sürücülerinin aşağıdaki yönergeleri izlemesi gerekir:

  • DCH Tasarım İlkeleri ile uyumludur.
  • Sürücü Paketi İzolasyonu ilkelerine uyun.
  • API Katmanlama Gereksinimlerini takip edin.
  • Hardware Lab Kit kullanılarak Windows Donanım Uyumluluk Programı Sertifikasyon Süreci ile onaylanmıştır.

Microsoft’un yalnızca donanıma önceden yüklenmiş Windows 10x aygıtlarını satacağı göz önüne alındığında, tüm sürücülerin Windows sürücüleri olacağı görülüyor, ancak haberler, Windows 10X’in eski sürücülere ihtiyaç duyan 3. taraf donanım desteğinden yoksun olup olmayacağı konusunda endişeler uyandırıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler