Salı, Nisan 23, 2024

Windows 10X’i Lumia 950XL Akıllı Telefona Kurdular!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eğer hayatınızın bir döneminde Windows XP işletim sistemini kullandıysanız bu işletim sistemini yayımlayan şirketin zamanında Nokia firmasını satın alarak cep telefonu pazarı için bir kaç çalışma yaptığını bilirsiniz ve hatta Nokia Lumia isimli Windows Phone işletim sistemine sahip akıllı telefonları görmüşsünüzdür .

Şirket uzun uzun zaman önce bu girişimini sonlandırdı ama internete sızdırılan yeni bilgilere baktığımız zaman Amerika merkezli yazılım şirketi Microsoft, Lumia efsanesini tekrardan canlandırmak için bazı girişimlere giriyor. Bilirsiniz ki Microsoft’un çift ekranlı teknolojiler için geliştirdiği işletim sistemi olan Windows 10X’i sizlere bayadır aktarıyoruz.

Bugün elimize geçen bilgilerde şirketin bu işletim sistemini barındıran bir akıllı telefon piyasaya süreceğini canlı canlı gösteren bir kaç fotoğrafa rastladık.

Yazılım Gustave Monce’un çabaları sayesinde, artık işletim sisteminin Lumia 950XL’de ne kadar iyi çalıştığına dair bir fikrimiz var ve Monce tarafından elde ettiğimiz bilgilere göre işletim sistemi akıllı telefonda gerçekten de oldukça iyi çalışma performansı sergiliyor.

Monce, aşağıda görülebilen aşağıdaki ekran görüntülerini yayınladı:

Tüm sızdırmaları yapan arkadaş işletim sisteminin ekran çözünürlüğüne ve en boy oranına çok iyi uyum sağladığını, ancak mükemmel çalışmasını sağlamak için hala yapılması gereken çok iş olduğunu belirtti. Bir Windows bilgisayar korsanı olan Albacore, sonunda Lumia 950XL’nin Surface Duo’dan önce Windows Core işletim sistemi aldığını dile getirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler