Perşembe, Nisan 18, 2024

Windows 11, Çoklu Ekran Deneyimini Geliştirecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows işletim sistemi ek monitörlerin bağlanması, bağlantının kesilmesi veya özellikle dizüstü bilgisayarınızı bir monitöre bağladığınızda kullandığınız uygulamaların pencerelerini yeniden düzenlemek zorunda kaldığınızda pek iyi bir deneyim sunmamakta. Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, ekran yönetimi ayarlarında görünen bazı yeni seçeneklerle bunu Windows 11 işletim sistemi sürümünde düzeltmeyi hedefliyor.

multiple monitor windows 11
Windows 11, Çoklu Ekran Deneyimini Geliştirecek! 2

Yeni işletim sistemi (Windows 11) artık en son harici bir monitöre bağlandığınızda pencerenizi nerede bıraktığınızı hatırlayacak ve tekrar bağlandığınızda onu aynı konuma geri getirecek. Ek olarak, harici monitörün bağlantısı kesildiğinde bu pencereleri en aza indirecek, yani harici monitörünüzdeki uygulamalar tarafından kapsandığı için aniden ana monitörünüzdeki uygulamaları bulmak için mücadele etmek zorunda kalmayacaksınız.

Dış monitörlere sahip dizüstü bilgisayarlar, hem işte hem de evde masaüstü bilgisayarların yerini aldığından, iyileştirmeler özellikle memnuniyetle karşılanmalıdır. Microsoft’un Windows 11’deki yeni her şeyi 24 Haziran’da ortaya çıkarması bekleniyor, birkaç gün sonra yeni işletim sistemine daha yakından bakacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler