Cuma, Nisan 26, 2024

WWDC 2022 Ne Zaman Düzenlenecek? iOS 16 Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın etkinliklerinin ne zaman düzenleneceği az çok belli. Sonbahar aylarına denk gelen iPhone tanıtım etkinliği, Bahar aylarında yapılan Mac benzeri ürünlerin tanıtıldığı etkinlikler derken firmanın en çok önem verilen etkinliklerinden birisi de WWDC. Çünkü bu etkinlik donanım odaklı değil de yazılım odaklı bir etkinlik. Haliyle her sene WWDC’yi merakla bekliyoruz. Bu sene de WWDC 2022 etkinliği için beklediğimiz açıklamalar geldi.

Merakla beklediğimiz etkinliğin, Apple’ın standart etkinlik takvimi içerisinde yapılacağını belirtelim. Yani Covid dolayısıyla bir erteleme durumu söz konusu değil. Genelde olduğu gibi yine WWDC, Haziran Ayında yapılacak.

WWDC 2022, 6 ile 10 Haziran Arasında Yapılacak  

Bugün paylaşılan davetiye görseli ve etkinlik afişine göre etkinlik yine Haziran ayının ilk haftasında 4 güne yayılmış bir şekilde yapılacak.

Tabii ki yine ilk günden, son kullanıcılar için sunulacak olan tüm yazılımları göreceğiz. Peki bu yazılımlar neler olacak?

Beklenen yazılımlar;

  • iOS 16 mobil işletim sistemi
  • MacOS 13 yeni sürümü
  • WatchOS 9 akıllı saat işletim sistemi
  • iPadOS 16 tablet işletim sistemi
  • tvOS 16 Apple TV işletim sistemi.

WWDC 2022

Bu yazılımların dışında ek duyurular yapılır mı derseniz yapılabilir. Apple ekosistemine yönelik çalışan geliştiriciler için yeni araçlar gelebilir. Uygulama ve içerik mağazaları için yeni şeyler olabilir. Belki donanım kısmında yeni bir ürün gelebilir.

Bunları şu an için bilmek çok mümkün değil. Zira WWDC 2022 başta söylediğimiz gibi yazılım odaklı bir etkinlik ve yukarıda saydığımız yazılımlar odaklanılan ana noktalar olacak. Bunlar dışında gelen yazılımların ya da donanımların sürpriz olacağını söyleyebiliriz. Etkinlikten sonra Apple neler sunmuş detayları açıklarız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler