Cuma, Mart 29, 2024

Yandex’ten Otonom Araç Testi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rusya’nın milli arama motoru olan Yandex, Rusya’da halka açık olarak otonom araçları test etmeye başladı. Şirket otonom araçları Rusya’nın Innopolis şehrinde yaşayan vatandaşlara sürücüsüz olarak hizmet vermeye başladı.

Otonom araçlar güvenli olup olmadıkları tartışılır fakat Yandex Rusya hükümetini otonom araçların güvenli olduğu konusunda ikna etmeye çalışıyor. Yandex otonom araçları test etmek amaçla 3.000 nüfusu olan Innopolis şehrini seçti. Yandex Salı günü yaptığı açıklamada, Innopolis’teki testlerin, insanların rutin ihtiyaçları için sürücüsüz araçlardan faydalanabilecekleri Avrupa’daki ilk hizmet olduğunu söyledi.

Rusya’nın internet sektörünün devi olan Yandex, geçn yıl otonom araçlar hakkında çalışmalar devam ediyor açıklamasını yapmıştı ve ilk test sürüşünü Toyota Prius ile yapmıştı.

Şimdilik Yandex sürücüsüz araç hizmetini Innopolis şehrinde yaşayanlar ile test etmeye devam edecek. Moskova hükümetinden izin alabilirlerse Rusya’nın bütün şehirlerine ve ardından Avrupaya yayılmaya planlanıyor.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler