Cuma, Mart 29, 2024

Yapay Zeka Sektöründe Daha Çok Araştırmacı Gerekiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çalışan sayısının yapay zeka endüstrisinde yetersiz kaldığı gözler önünde. Ancak Çinli teknoloji devi Tencent tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre ihtiyacın büyüklüğü çok fazla.

Tencent Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan raporlara göre dünya genelinde sektörde çalışan 300.000 araştırmacı var fakat pazar talebine göre milyonlarca çalışan daha gerekmekte.

Dünyanın dört bir yanındaki teknoloji devleri düzenli olarak yapay zeka mühendisleri işe almaktaki zorluklardan şikayetçi oluyor ve talep edilen maaş Allah katına kadar çıkmış durumda. The New York Times, sadece birkaç yıllık tecrübeye sahip çalışanların bile yılda en az 300,000 ila 500,000 dolar arasında bir ödeme talep ettiğini açıkladı. Bunun yanı sıra alanında en iyiler ise milyonlarca dolar ücretlerle çalışıyor.

Yapay zeka çalışmaları üzerine bağımsız bir laboratuvar, yeni bir çalışmada öncülük edebilecek ve alanındaki en gerekli becerilere sahip dünya çapında sadece 10.000 kişinin bulunduğunu söyledi.

Makine öğrenimi ve yapay zeka kurslarına ve çevrimiçi derslere ilgi son yıllara kıyasla hızla artmış gibi olsa da teori kısmından pratik kısmına geçiş sürecinde çok gecikmeler mevcut. Geçtiğimiz aylarda politika faktörüyle popüler bir konu haline gelen küresel AI yarışında Amerika’nın Çin gibi rakiplerinin altına düştüğü belirtildi.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler