Pazartesi, Nisan 22, 2024

Yeni iPhone Katlanabilir Olacak Mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eğer azda olsa teknoloji sitelerini, veya Youtube’da teknoloji kategorisini azda olsa takip ediyorsanız. Geçtiğimiz yıllarda bir çok katlanabilir telefon modeli görmüşsünüzdür. Samsung gibi markalarda fuarlarda prototip olarak çıkarmaya başladı. Apple gelecek sene Katlanılabilir cep telefonu yapar mı? Yoksa daha sonraki yıllarda mı katlanabilir telefon çıkartır kesin bir bilgi yok.

Lithium Ceramic adı verilen ve yakın zamanda yavaş yavaş yayılan bir batarya çeşidi var. Bu batarya muhtemelen gelecekte bir çok katlanılabilir cihazda kullanılacak gibi duruyor. 

lityum seramik

Akıllı telefon üreticileri kullanıcılarında isteği üzerine boyutları her geçen yıl yavaş yavaş büyütüyor. Hatta bir çok telefon üreticisi büyük ve küçük boyutlu olmak üzere bir modelin farklı varyasyonunu çıkartıyor. Katlanılabilir telefon çıkartmak için bir çok marka muhtemelen yarış içerisindedir. Yakın zamanda yeni ortaya çıkan bir patent dosyası, Apple’ın katlanabilir akıllı telefonlara ilgisini kaybetmediğini gösteriyor. Katlanabilir bir iPhone modeli geliştirme ufak ufak başladı mı? Yoksa henüz sadece tasarım aşamasında mı? Kesin bir bilgi yok. 

İnternet’te gezen haberlere ve resimlere göre patent dosyasında orta kısımda yer alan bir menteşe sayesinde katlanabilen bir iPhone modeli görüyoruz. Yine İnternet üzerinde gezen bu görsele göre telefon hem içeriye, hemde dışarıya katlanabileceğini gösteriyor.   

fd9063e813e83c1f6db0e41251f1955f231b1175 apple dan katlanabilir iphone modeli icin onemli hamle 1

Cep telefonu ekranı nasıl katlanacak? Kapaklı bir telefon gibi mi, yoksa ZTE Axon M gibi mi olacak Apple katlanabilir iPhone nasıl olacak henüz kesin değil.

zte axon m review dual home screens 1200x630 c ar1.91

Samsung Galaxy Wing adı verilmesi planlanan modelin yıl sonunda üretime geçileceği ve 1850$ fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor. Samsung bu modelini 300-500 bin ünite kadar üreteceği söylenen model büyük merak uyandırıyor.

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler