Perşembe, Nisan 18, 2024

Yerel Yönetimler, Acil Durum Uyarıları Göndermek için Facebook’u Kullanacaklar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook bu uyarıları ‘büyük ölçüde güçlendirecek’; Facebook uzun zamandır kendisini bir kriz sırasında toplulukların bilgi paylaşabileceği bir yer olarak konumlandırdı. Bugün şirket, yerel yönetimlere ve ilk müdahale ekiplerine acil bir durum sırasında toplumlarına uyarı gönderme olanağı vermeye başlayacağını açıkladı. Facebook, acil durumlarda güvende olduğunuzu başkalarına söylemenize olanak tanıyan Güvenlik Kontrolü ve afetler sırasında yardım sunan Topluluk Yardımı gibi araçlar zaten sunmakta.

Bir hükümet ya da ilk cevaplayan tarafından işletilen bir Facebook sayfası bir postayı yerel bir uyarı olarak işaretlediğinde, Facebook bu iletiyi bu sayfanın takipçilerine Haber Yayınlarında “büyük ölçüde artıracak” ve uyarıları kendilerine bildirim olarak gönderecek. Eğer yerel bir uyarı gönderen bir sayfayı takip etmiyorsanız bunu görebilmenizin tek yolu, bugün Facebook’un yerel haberler için merkezi olan ve uyarılarında yayımlanacağı yerlerdir.

Gruplarda paylaşım yapabilecek

Facebook, bu tarz paylaşım yapmaya müsait grupların sayfaları için yerel uyarılara erişmesi için bir başvuru formu hazırladığını belirtti. Başvuru yapan gruplar onay aldığında “Yerel Uyarı” paylaşımı yapabilecekler.

Yerel bir uyarının faydası ile ilgili temel bir varsayım, bir acil durum olduğunda Facebook’un çökmediği, ancak sosyal ağın bu yılın Mart, Nisan, Temmuz ve Ağustos aylarında kayda değer kesintileri olduğu yönünde. Facebook, kullanıcıların acil durumlarda güvenebilecekleri bir iletişim aracı olarak yer almak istiyorsa, insanların en çok ihtiyaç duyduğunda aşağı inmemesini sağlamak için daha fazlasını yapması gerekecektir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler