Cuma, Nisan 19, 2024

YouTube Alkış Nasıl Çalışacak? Ne Kadar Para Kazandıracak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube Alkış sistemi, yakın bir zamanda netleşti ve YouTube ilk testleri yapmaya başladı. İçerik üretimi yapanlar için kısmen önemli bir özellik olarak olan alkış sistemiyle beraber, ek bir kazanç sağlanabilecek.

Çok yeni bir sistem olması nedeniyle haliyle bu sistemde de çok merak edilen kısım var. Tabii ki yeni bir özellik olduğu için bizim de çok derine inmemiz mümkün değil ama bilinenlerle yeni sistemi anlatalım.

YouTube Alkış sistemi nedir?

Söz konusu sistem en genel tanımıyla bir bağış bölümü olarak gösterilebilir. Twitch kullanıcılarına yakın gelecek özellikte, istenilen içerik üreticisine istenilen herhangi bir video için bağış yapılabilecek.

Kaçırmayın: OnePlus 9E Hakkında Yeni Sızıntılar!

Bu özellik kullanılabilir yani aktif olduğu zaman, videoların altında bir bağış butonu göreceksiniz. Applause (alkış) butonuna tıklayarak, bağış yapılacak. Bağış yapılabilecek olan tutarlar ise değişiklik gösterecek. Şu an için sistemde;

  • 2 dolar
  • 5 dolar
  • 10 dolar
  • 50 dolar

YouTube Alkış sistemi

Bağış yapma seçenekleri gözüküyor. İlerleyen günlerde miktarlar değiştirilebilir. Bir kullanıcı bahsettiğimiz butona basıp, herhangi bir tutarı seçip bağış yaptığı zaman ise videonun üst kısmında yer alan yeni bir alkış animasyonu ortaya çıkıyor. Tabii ki yayıncı da bağış aldığı konusunda bildirimle uyarılıyor.

YouTube Alkış sistemi

YouTube Alkış sistemi olarak gösterebileceğimiz bu sistem şu an için ABD başta olmak üzere Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerde de kullanılabiliyor. Fakat her ülkede yok. Muhtemelen özelliğin yaygınlaşması zaman alacak.

Ayrıca şu an için komisyon oranı da biraz yüksek. Paylaşılan ilk bilgilere göre YouTube bağışlardan %30 komisyon alacak. Özelliğin diğer ülkelere de gelmesinden sonra komisyon oranlarında bir değişiklik olur mu bilemiyoruz ama şu an oranlar yüksek.

YouTube Alkış sistemi

Unutmadan şunu da bir dip not olarak ekleyelim ki YouTube Alkış sistemi, illa ki büyük bir kanala sahip olmanız gereken bir sistem değil. Para kazanma özelliği açık olan kanallarda bu özelliğin kullanılabileceği söyleniyor. Tabii sonradan değişir mi bilemeyiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler