Perşembe, Mart 28, 2024

2016 yılının en çok tercih edilen programlama dilleri açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de programlama ve yazılıma karşı ilgi her geçen gün artıyor. 2016 verilerine göre ise dünyada bu sene en çok popülerlik kazanan programlama dilleri açıklandı. TIOBE Index tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene Java zirvede yer alırken, hızlı ivme kazanan diller arasında Google’ın programlama dili olan Go yer aldı.

Bu liste yapılırken mühendislerin sayısı, kursların verdiği dil hizmetleri, üçüncü parti tedarikçiler, Google, Yahoo, Bing, Wikipedia, YouTube ve Baidu gibi arama motorlarının sonuçları da değerlendirmelere dahil edildi. 2016 yılının en çok ivme kazanan ve tercih edilen programlama dili ise Java oldu.

TIOBE tarafından hazırlanan Ocak 2017 raporuna göre dünya genelinde tercih edilen en iyi 20 programlama dili ise şu şekilde:

tiobe programlama dilleri 2016

Listeye baktığımızda Visual Basic .NET, Javascript, Perl ve Pascal dilleri revaçta görünüyor. Öte yandan Türkiye’de en çok tercih edilen programlama dillerinden birisi olan PHP için düşüş görünüyor. Google’ın yeni programlama dili olan Go için de 2.16 reyting puanı alarak hızlı bir artış elde edilmiş.

Apple bu konuda Google ile yarıştığı gibi, henüz istediği verimi yakalayamadı. Apple’ın programlama dili olan Swift ise listede 14.sırada yer alıyor. Swift bu sene sadece 0.57 puan alarak olduğu yeri korumuş. Eğer siz de programlama dillerine başlamak istiyor ve hangisinden başlayacağınız konusunda fikir sahibi olamıyorsanız, bu liste biraz da olsa fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler