Çarşamba, Mayıs 1, 2024

2018 Model iPhone 4GB RAM ile Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her yılın Eylül ayında tanıttığı iPhone’lar ile kullanıcıların karşısına çıkan Apple, 2018 model iPhone’da 4GB RAM kullanabilir.

Popüler test ve kıyaslama uygulaması olan Geekbench, özellikle mobil alanda yaptığı sızıntılar ile bilinen bir firma. Geekbench bu kez yeni iPhone’lar için bir sızıntı yapmış bulunuyor. Eğer ortaya çıkan yeni bilgiler doğruysa, 2018 iPhone’lar için donanım özellikleri belli olmuş diyebiliriz.

Geçtiğimiz yıl, 10. yılına özel üretilen iPhone X her ne kadar çok güçlü bir cihaz olsa da nihayetinde bu gücü bir yere kadar taşıyacak. Bildirilen bir rapora göre 2018 yılında tanıtılacak olan yeni iPhone ya da iPhone’lar, iPhone X’den %10 daha yüksek performans sunacak. Yayınlanan Geekbench raporuna göre yeni iPhone 11,2 (D321AP) adıyla görünüyor.

Geekbench sonuçlarına göre yeni telefon geçen hafta test edilmiş ve 2017 model iPhone’larda bulunan A11 Bionic işlemci özelliklerine sahip bir ARM işlemci ile hazırlanmış. Ancak testlerde dikkat çeken nokta cihazlarda kullanılan RAM kapasitesinin 3GB boyutundan 4GB boyutuna yükselmiş olması. Öte yandan işlemcinin içerdiği L1 Cache’leri de 32KB’dan 128KB’a yükselmiş durumda.

apple 2018 iphone bench

Geekbench test sonuçları ile son amiral gemi iPhone X’in test sonuçları karşılaştırıldığında ise ortaya %10 diliminde bir performans farkı çıkıyor. Tek çekirdekteki  karşılaştırmada yüzde %10, çok çekirdek performansında ise fark %5 olarak ölçümlenmiş durumda. Öte yandan yeni işlemcinin çok daha tasarruflu olacağı ihtimali de bulunuyor. Zira her yeni işlemci performansı arttırırken aynı zamanda güç tüketimini de azaltıyor. 

iPhone 11,2 model kodlu cihaz bu yılın rakam serisinin yeni bir üyesi olabilir (iPhone 9). Bu açıdan ürünün LCD panel ile gelebileceği ihtimali yüksekken teorik olarak modifiye edilmiş bir A11 Bionic çip kullanabilir. Yani Apple, yeni cihazından A12 işlemci kullanmayabilir

iOS 12 ile daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimi odaklı hareket eden Apple bu yıl işlemci bazında da aynı yolu izleyebilir. Bakalım Eylül ayında Apple, bizlere hangi iPhone cihazları sunacak?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler