Cumartesi, Nisan 20, 2024

2018 Yılında Fortnite 3 Milyar Dolar Kar Etti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir haber sitesinin yayımladığı rapora göre Epic Games’in oyunu Fortnite 2018 yılında tam olarak 3 milyon dolar kar ettiğini duyurdu.Temmuz 2017’de piyasaya çıkan Fortnite toplam da 1,5 yıl içerisinde büyük bir kar elde etmiş oldu. Ücretsiz olmasının ve steam’a bağlı kalmamanın bir etkisi olduğu aşikar. Ayrıca Bir yıldan az bir sürede Fortnite 125 milyon oyuncuya ulaştı.

Fortnite Yapımcısı Epic Games’in Değeri de Arttı!

Öte yandan yeni değerleme ile Epic Games’in değeri de 15 milyon dolar olarak güncellendi. Oyun indirmek ücretsiz olsa da , oyuncular karakterleri için alternatif görünümler ve ayrıca “emotes” olarak bilinen isteğe bağlı kutlama hareketleri ve danslar için para ödüyorlar.  Epic Games en büyük atılımı geçtiğimiz ay Steam’a rakip olarak çıkardığı oyun mağazası diyebiliriz çünkü geliştiricilere gelirlerinin yüzde 88’ini veriyor. Steam geliştiriciler den toplanan gelirin %30’unu alıyor.

Epic Games’in Fortnite gelirleri 2019 yılında daha fazla olacağı aşikar ancak Epic yeni açtığı game stordaki diğer oyunlardan da gelir elde etmek istiyor. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler