Cuma, Nisan 26, 2024

MSI, NVIDIA Scanner ile Pascal Serisi Kartlara Otomatik Overclock Özelliği Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda NVIDIA tarafından RTX 2080 için sunulan ve NVIDIA Scanner Overclock adı verilen hız aşırtma yöntemi, MSI tarafında Pascal mimarili ekran kartlarına da uyarlanacak.

Sistem bileşenlerinde overclock yani hız aşırtma işlemi her ne kadar performans arttıran bir uygulama olsa da, çoğu zaman bu işlemi gerçekleştirmek uzun bir zaman dilimi ve ekstra uğraşı gerektiriyor. NVIDIA, geçtiğimiz aylarda ekran kartlarının daha kolay overclock edilebilmesi amacıyla Scanner Overclock özelliğini duyurmuş ve yeni serisi RTX 2080 için kullanılabilir hale getirmişti.

Uygulama, ekran kartını 20 dakikalık bir teste tabii tutarak gerekli voltaj ve frekans ayarlamaları gerçekleştiriyor. Kart için en uygun overclock profili belirlendikten sonra kaydedilen bu profil, kullanıcılar tarafından tercih edilip kullanılabiliyor. 

msi nvidia scanner özelliğini pascal serisine getiriyor 1

Overclock hakkında bilgi sahibi olmayan kullanıcılar için oldukça faydalı olan bu uygulama, MSI tarafında GTX 1000 serisi ile gördüğümüz Pascal mimarili kartlara getirilecek. MSI’ın kendi Afterburner yazılımının 4.6.0 Beta 10 sürümünde ortaya çıkarılan bu Scanner Overclock desteği, tam sürüm ile kullanıcılara sunulmuş olacak.

Her ne kadar NVIDIA tarafında resmi bir açıklama gelmese de, MSI’ın ardından diğer üreticiler de aynı özelliği kendi kartları için uygulayabileceği konuşuluyor. Bakalım yeni uygulama, kullanıcılara ne gibi performans avantajı sunacak?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler