Perşembe, Mart 28, 2024

2020’nin ilk çeyreği Netflix’e yaradı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Netflix‘in kullanıcı sayısı günden güne artıyor. Yapılan bir açıklamayla 16 milyon yeni aboneyi 2020’nin ilk çeyreğinde kazandığını belirten Netflix, herkesi şaşırtmış durumda.

İnsanlar gün geçtikçe Netflix’e bağlanıyor!

Coronavirus nedeniyle insanlar evlerinde vakit geçirmek için oyun oynuyor veya dizi izliyorlar. Bunun sonucunda ise insanlar yeni arayışlara çıkarak yeni oyun ve dizi platformu keşfediyorlar. Netflix özellikle bu durumdan çok etkilenmiş. 16 milyon yeni abone gerçekten yüksek bir rakam.

1532422063 netflix jpg

Netflix 16 milyon yeni abone ile geçen yılın aynı dönemine oranla gelirlerini yüzde 29 artırdı ve tam olarak 5.8 milyar dolar gelir elde etti. Devasa bir miktar bu. Netflix’in Asya-Pasifik bölgesinden gelen geliri ise yüzde 51.3 artarak 484 milyon dolar seviyesine yükseldi. Bu bölge 2020’nin ilk çeyreğinde en büyük büyümeyi gösteren ikinci bölge oldu.

Asya-Pasifik bölgesinden tam 3.6 milyon insan, 2020’nin ilk çeyreğinde Netflix’e abone oldu. En büyük büyümeyi gerçekleştiren bölge ise 7 milyon yeni abone ile Avrupa, Afrika ve Orta Doğu oldu.  Netflix, 2020 yılının ikinci çeyreğinde ise 7.5 milyon yeni aboneye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Netflix Hero Bingwatch

Coronavirus, Netflix yapımlarını bir hayli etkiledi!

Salgın nedeniyle Netflix, dünya üzerindeki birçok yapımını durdurma kararı aldı. Üstelik gelmesi beklenen yapımlar da salgın nedeniyle tehlikeye girdi. Lakin Güney Kore ve İzlanda’da alınan önlemler sayesinde oradaki yapımların devam edilebileceğini açıkladılar.

netflix 1

 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler