Perşembe, Nisan 25, 2024

4K video teknolojisi artık YouTube canlı yayında

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube her geçen gün yeni teknolojilere kapılarını aradığı gibi, bu sefer kullanıcılara 4K canlı yayın yapabilme fırsatı sunuyor. Bundan böyle YouTuber‘lar yayın yaparken, izleyiciler de 4K çözünürlükte video izleyebilecekler. Ancak bu durumu bir de Türkiye üzerinden değerlendirelim.

“Türkiye’De 4K video izlemek hayal”

YouTube 4K canlı yayın özelliği dünya genelindeki tüm ülkeler için aktif hale getirildi. Ancak 4K tarafını Türkiye’de değerlendirdiğimiz zaman bize çok uzak olduğunu söylememde fayda var. Değil 4K, 780p bile izleyebiliyorsak halimize şükrediyoruz. Özellikle upload ve download hızlarımız yerlerde süründüğü için, bu habere sevinemedik bile.

Şahsen ben ev internetimden artık illallah demiş durumdayım. 0.50 mbps upload hızım bulunuyor. Download ise 12 mbps ve civarlarında seyrediyor. Bilirsiniz, sosyal medya üzerinden “malum internet firması” üzerinde çok konuşmuş ve serzenişlerde bulunmuştuk.

youtube-4k-yayin
Twitch kullanıcıları YouTube’a kayacak

YouTube yaptığı bu önemli hamle ile birlikte çok büyük bir adım atmış oldu. En yakın rakibi olan Twitch, 4K çözünürlükte yayın yapamadığı gibi, sunucuları da kaldırmıyor. Zaten yayıncıları da 3.5 mbps bant genişliği ile sınırlıyor. O yüzden YouTube’da başlayan 4K canlı yayın özelliği Amazon’a ait olan Twitch için büyük bir hamle oldu. Google ekibinin yaptığı bu hamle ile Twitch kullanıcılarını YouTube üzerine çekeceğini düşünüyorum.

4K çözünürlükteki canlı yayını ise bugün gerçekleştirilen The Game Awards 2016 etkinliğinde izlemeye çalışmıştık. (İzleyemedi..)

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler