Salı, Nisan 30, 2024

Tesla Artık Bitcoin ile Ödeme Kabul Ediyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elon Musk bugün, tüketicilerin Tesla araç almak için Bitcoin ödeme ile satın almalarına izin veren yeni bir özelliğin entegrasyonunu tamamladıklarını duyurdu.

Tesla, Bitcoin ile ödemeyi kabul edeceğini Şubat ayında söz vermişti ve Elon Musk, Tesla’nın bu özelliği yalnızca dahili ve açık kaynaklı yazılım kullanarak çalıştıracağını ve Bitcoin düğümlerini doğrudan çalıştıracağını söyledi. Musk, Tesla’nın Bitcoin’i Amerika Birleşik Devletleri Dolarına çevirmeyeceğini, ancak daha fazla kazanç elde etmek için muhtemelen elinde tutacağını söyledi.

Tesla, bu yıl Şubat ayında Bitcoin’e 1.5 milyar dolar yatırım yaptı ve o zamandan bu yana %40’tan fazla oranlarla muazzam bir şekilde değer kazanan bir yatırım elde etti. Bu aynı zamanda Tesla’nın pek çok alıcı çekmemesinin bir nedeni de olabilir – şu anda Bitcoin, aslında ürün satın almak için kullanılan bir para biriminden ziyade, büyük ölçüde altın gibi bir yatırım aracıdır (YTD).

Bu özellik şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan müşteriler için mevcut, ancak Tesla’nın bildirdiğine göre daha sonrasında diğer alanlara hizmeti açmayı umuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler